Empresa i Treball

emt

Empresa i Treball posiciona Catalunya com a destinació d'esdeveniments professionals i de negoci relacionats amb la mobilitat

query_builder   5 octubre 2022 15:14

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball posiciona Catalunya com a destinació d'esdeveniments professionals i de negoci relacionats amb la mobilitat

  1. El programa Catalunya Meetings & Mobility és una iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme en col·loboració amb ACCIÓ
  2. L’objectiu del projecte és generar un impacte positiu socioeconòmic al país reforçant la indústria de la mobilitat i impulsant-ne el seu creixement i transformació


El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, ha presentat aquest matí el projecte Catalunya Meetings & Mobility davant de 130 professionals dels sectors turístic i de l’automoció i la mobilitat. L’acte, que s’ha celebrat a Casa Seat de Barcelona, també ha comptat amb la participació de la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, i amb la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas Guix. El projecte s’ha impulsat des del Catalunya Convention Bureau (CCB), el programa de turisme de reunions de l’Agència Catalana de Turisme, en col·laboració amb ACCIÓ -a través de la unitat de captació d’inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment- i amb el suport de l’Oficina Pública per a la Transformació de les Indústries de Mobilitat i Automoció de la Direcció General d’Indústria.

L'objectiu d’aquest nou programa és promocionar Catalunya en la captació d’esdeveniments professionals vinculats a l’automoció i a la mobilitat per generar un impacte positiu socioeconòmic al país, reforçant les indústries del turisme i de la mobilitat i impulsant-ne el seu creixement i transformació.

Durant la seva intervenció, Castellanos ha destacat la transversalitat del projecte per la seva simbiosi entre el turisme de reunions i la mobilitat i per tractar-se d’un exemple d’innovació pel que fa a lacol·laboració publico-privada. Així mateix, ha ressaltat “la intenció d’aquest Govern d’innovar i generar impacte socioeconòmic de futur reforçant la indústria de país a través d’estratègies disruptives”. El secretari d’Empresa i Competitivitat també ha assegurat que “amb aquest programa tenim la voluntat de reforçar dos sectors econòmics forts de Catalunya generant noves oportunitats de negoci, augmentant les inversions, millorant el posicionament internacional i impulsant la seva transformació”.

El projecte dona resposta a l’estratègia de màrqueting turístic segmentat per diferents indústries. Amb el focus posat en la mobilitat, el CCB inicia un màrqueting més eficient i orientat a resultats amb l’objectiu de millorar la competitivitat com a destinació aprofitant l’activitat econòmica diferenciada del país.

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha exposat que “els sectors del turisme de reunions i la mobilitat sostenible són clau per al nou model de turisme que volem, un turisme revitalitzador del territori, catalitzador de noves oportunitats, que generi un impacte positiu i deixi un llegat en la societat”. Per la seva banda, la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas Guix, ha declarat que “amb aquest programa reforcem la captació d’esdeveniments de valor afegit, identifiquem oportunitats de captació d’inversions industrials i enfortim la col·laboració entre empreses i agents externs per accelerar el sector de l’automoció”

Amb el Catalunya Meetings & Mobility el Govern persegueix reforçar l’atracció d’esdeveniments amb impacte positiu que siguin palanca per a la captació de projectes d’inversió estrangera; enfortir la col·laboració amb empreses i agents externs per accelerar la transformació del sector de l’automoció; contribuir a un turisme més sostenible i de major valor afegit; i generar més negoci per als sectors implicats.

Actualment, el pla d’accions es troba en fase d’implementació i consta de: campanyes de màrqueting específiques, presència a esdeveniments sectorials, creació de material promocional propi, agenda d’accions promocionals pròpies a mercats internacionals, impuls d’esdeveniments ja existents a Catalunya i identificació i captació d’esdeveniments de tercers.

Catalunya, motor de la mobilitat i del turisme de reunions

La indústria turística catalana representa el 12% del PIB del país i el 14% d’afiliacions a la Seguretat Social. Concretament, en l’àmbit del turisme de reunions, gràcies a l’existència de diferents circuits de competició, pistes de proves i instal·lacions per a vehicles connectats i autònoms d’alt nivell, Catalunya és una de les destinacions capdavanteres del món en captació d’esdeveniments professionals lligats a la indústria de la mobilitat. I és que la indústria de l'automoció és el segon sector industrial a Catalunya, comptant amb empreses de tota la cadena de valor de la mobilitat i un ecosistema de suport de la indústria format per empreses d’enginyeria i serveis, centres de tecnologia i R+D, clústers, fires comercials i entitats de suport i universitat i centres de formació.

Pel que fa a l'àmbit de les convencions, reunions i esdeveniments, Catalunya presenta condicions idònies per acollir esdeveniments centrats en la innovació i la generació de nous negocis al voltant de la mobilitat així com d’altres temàtiques de gran interès sobre el cotxe connectat i autònom i el futur d’una indústria amb nous reptes i necessitats. Destaca la qualitat i varietat dels espais de reunions, per la llarga experiència en l’organització de grans esdeveniments internacionals, així com per l’existència d’un ecosistema vibrant del sector a on es promouen visions innovadores que ja es projecten en la mobilitat del futur.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat

Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

3  

Imatges

Fotografia del secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, durant la seva intervenció

Fotografia del secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, durant la seva intervenció 366102

Fotografia de la directora general de Turisme, Marta Domènech, durant la seva intervenció

Fotografia de la directora general de Turisme, Marta Domènech, durant la seva intervenció 448303

Fotografia de la directora general d'Indústria, Natàlia Mas, durant la seva intervenció

Fotografia de la directora general d'Indústria, Natàlia Mas, durant la seva intervenció 508873

1  

Fitxers adjunts

Presentació del Catalunya Meetings & Mobility

Presentació del Catalunya Meetings & Mobility
PDF | 2016376

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia