Direcció General de Comunicació

Presentació de la II Setmana Catalana de l'Esport

La Generalitat i la UFEC recuperen la Setmana Catalana de l'Esport, la gran festa internacional de les seleccions catalanes

query_builder   5 octubre 2022 15:17

event_note Nota de premsa

La Generalitat i la UFEC recuperen la Setmana Catalana de l'Esport, la gran festa internacional de les seleccions catalanes

  1. La Setmana, que es reprèn després de la seva primera edició l'any 1935, se celebrarà del 13 al 23 d'octubre
  2. La consellera Vilagrà destaca que “Catalunya torna a l’escenari internacional per mostrar al món l’excel·lència dels seus esportistes”
  3. El president de la UFEC, Gerard Esteva, reivindica l’esport com a "territori d’entesa i d’orgull pel país"
Presentació de la II Setmana Catalana de l'Esport
Presentació de la II Setmana Catalana de l'Esport al Palau de la Generalitat
{"name":"2022/10/05/15/31/50e17e09-78cc-4dd6-b52f-1668471c6eed.jpeg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":"111026"}

Més de 2.000 esportistes de 22 països, una trentena de federacions esportives implicades i competicions oficials i exhibicions de 30 esports diferents que se celebraran a 20 seus de la demarcació de Girona. Aquestes són algunes de les xifres de la II Setmana Catalana de l’Esport, la gran festa internacional de les seleccions catalanes que la Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) reprenen del 13 al 23 d’octubre, després de la seva primera edició l'any 1935.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva i Viladecans, han presentat l’esdeveniment aquest migdia, al Palau de la Generalitat, en un acte en el qual també ha participat la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula i Paretas.

Durant la presentació, la consellera Vilagrà ha reivindicat que la Setmana Catalana de l’Esport serà “un esdeveniment de projecció internacional únic”: “Catalunya torna a l’escenari internacional per mostrar al món l’excel·lència dels seus esportistes, les seves instal·lacions esportives d’alt nivell i el seu prestigi federatiu a través de les seleccions catalanes”, ha remarcat.

Tant la consellera com el president de la UFEC han destacat que es recupera la Setmana Catalana de l’Esport de temps republicans: “Ara, 87 anys després, el Govern republicà i la UFEC reprenem la seva organització”. En aquest sentit, la consellera ha valorat l’acord de col·laboració entre el Govern i la UFEC per a la recuperació de la Setmana, una feina conjunta que ha anat més enllà i que ja s’ha materialitzat en projectes com la Fira de l’Esport català federat, que va tenir lloc el passat 18 de setembre; la divulgació de l’esport català federat als mitjans de comunicació i el Programa Lideratge femení en l’esport.

Per a Vilagrà, l’aliança entre Govern i la UFEC, món local i federacions i clubs catalans és clau per “empoderar l’esport català” i potenciar-lo perquè ocupi un lloc central al país, amb projectes de present i futur.

Per la seva banda, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha explicat que “la II Setmana Catalana permetrà mostrar la riquesa i potencial de les federacions, així com l’impacte de les seleccions catalanes per promoure els valors de l’esport”. “Volem reivindicar l’esport com a territori d’entesa i d’orgull pel nostre país”, ha reblat.

La recuperació d’un projecte iniciat el 1935

La I Setmana Catalana de l’Esport va ser un projecte impulsat per la UFEC el 1935, només dos anys després de la seva creació, i amb Pompeu Fabra com a president de la institució. Malauradament, l’esclat de la Guerra Civil l’any 1936 va frenar qualsevol opció de continuïtat d’un esdeveniment que ara, 87 anys més tard, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya reprèn amb força aquesta tardor amb la Generalitat de Catalunya.

La GoldenCat obre el teló i Girona acollirà l’acte de clausura

La inauguració de la II Setmana Catalana de l’Esport tindrà lloc el dijous 13 d’octubre al Pavelló Municipal d’Esports d’Olot amb la disputa d’un torneig internacional de màxim nivell d’hoquei sobre patins. La GoldenCat enfrontarà les seleccions catalanes masculines i femenines contra Suïssa, França, Alemanya i Itàlia. El debut serà a les 19 h, amb el duel femení entre Catalunya i Suïssa, i a les 21 h serà el torn per la selecció masculina, que es veurà les cares amb França. Durant el vespre, aquesta inauguració esportiva tindrà espectacle i música en directe.

Les federacions esportives catalanes han organitzat jornades d’exhibició adreçades al públic familiar i escolar, com és el cas de tir amb arc, lluita i atletisme o de ciclisme, que comptarà amb la presència de l’actual campiona del món a l’exhibició de Biketrial, el 22 d’octubre a Ripoll.

Durant la II Setmana Catalana de l’Esport es podrà gaudir de trobades internacionals de ball esportiu, billar, curses d’orientació, escacs, futbol sala, handbol, horseball, bàsquet, caça, esport per persones amb discapacitat psíquica, pàdel de persones sordes, pentatló, petanca, Pitch & Putt, polo, natació amb aletes (activitats subaquàtiques), tenis taula i twirlingentre les seleccions catalanes i d’altres internacionals, majoritàriament europees, com Portugal, França, Alemanya, Bèlgica, Hongria, Itàlia, Suïssa, Irlanda o Gran Bretanya.

Al calendari hi consten també diferents proves oficials i competicions tradicionals com la XXIII Cursa Trepitja Garrotxa, de la Federació Catalana d’Excursionisme, la 3a Cadí Rollers de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, el Campionat de Catalunya de golf o el trofeu ciutat de Banyoles de piragüisme.

Finalment, el dia 22 d’octubre tindrà lloc l’acte de clausura de la II Setmana Catalana de l’Esport a l’Auditori Sala Cambra de Girona. A més d’actuacions musicals, hi haurà una desfilada de banderes amb representants de tots els països participants, discursos institucionals i l’entrega de quatre reconeixements especials.

Aquests són el Premi Pompeu Fabra: a una entitat que fomenti l’ús del català en l’àmbit esportiu; el Premi David Moner a una entitat estrangera que col·labori en la promoció de l’esport català; Premi Ramon Basiana a una entitat que promogui la internacionalització del seu esport, i el Premi Dolors Vives a una entitat que promogui la internacionalització de l’esport femení català.

Esport+, mitjà oficial

Esport+, la plataforma digital de continguts esportius audiovisuals impulsada per la Fundació UFEC i les federacions esportives de Catalunya, serà el mitjà oficial de la II Setmana Catalana de l’Esport i emetrà en directe la majoria de competicions que es disputin als diferents pavellons de les comarques gironines.

La II Setmana Catalana compta amb el suport de la Diputació de Girona i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; i de Loteries de Catalunya i Euncet com a patrocinadors. Tota la informació de l’esdeveniment, així com el programa, es pot trobar a: www.setmanacatalanaesport.cat.

4  

Imatges

Foto de grup de la presentació

Foto de grup de la presentació 111026

Consellera Vilagrà

Consellera Vilagrà 120223

Foto de la presentació

Foto de la presentació 121810

Gerard Esteva

Gerard Esteva 114009

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia