Acció Exterior i Unió Europea

Alsina al port de Mont-real

Més Catalunya al món

El Govern crea una oficina a Ottawa per reforçar la presència de Catalunya al Canadà

query_builder   6 octubre 2022 17:16

event_note Nota de premsa

Més Catalunya al món

El Govern crea una oficina a Ottawa per reforçar la presència de Catalunya al Canadà

  1. L’executiu té previst obrir en els propers mesos una altra oficina de representació al Quebec
  2. El desplegament de la presència institucional del Govern al Canadà s’activa després del viatge de la consellera Alsina al país el passat mes de maig
La consellera Alsina al port de Mont-real, el mes de maig passat.
La consellera Alsina al port de Mont-real, el mes de maig passat.
{"name":"2022/10/06/17/14/61d01291-2d5c-4764-8589-ac256d6088f9.jpg","author":"XGO","type":"0","location":"0","weight":114258}

El Govern de la Generalitat ha aprovat la creació d’una nova oficina de representació institucional a Ottawa (Canadà) per reforçar la presència i la influència de Catalunya a l’Amèrica del Nord. La nova oficina dependrà de la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà, que té la seva seu a Washington DC. Amb aquesta obertura, el Departament d’Acció Exterior consolida el desplegament de l’estratègia ‘Més Catalunya al món’, que a finals d’any es concretarà en un total de 20 delegacions, 5 oficines i 2 enviats especials. D’aquesta manera, es passarà de 44 a 63 països amb representació del Govern català.

L’obertura de l’oficina a Ottawa és el primer pas per consolidar la representació institucional del Govern al Canadà després del canvi de nom de la Delegació, que va passar a incloure funcions al Canadà, i permetrà estrènyer les relacions amb els actors públics i privats canadencs. L’oficina del Govern a la ciutat també serà una finestra on puguin acudir les administracions canadenques per dirigir-se directament a les institucions catalanes. El Govern, a més, té previst obrir en els propers mesos una altra oficina de representació al Quebec.

El desplegament de la presència institucional del Govern al Canadà s’activa després del viatge de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, al país i concretament al Quebec el mes de maig passat. Durant la visita, Alsina va remarcar la voluntat de “continuar construint ponts conjuntament i estrènyer encara més els llaços de profunda amistat”. La consellera, que va visitar el Quebec amb motiu dels 25 anys de relacions bilaterals entre els governs català i quebequès.

Desplegament de l’estratègia ‘Més Catalunya al món’

Durant el 2022, el Govern ja ha creat —i obrirà properament— sis noves delegacions: a Andorra (amb seu a Andorra la Vella), a l’Àfrica occidental (amb seu a Dakar, Senegal), a l’Àfrica meridional (amb seu a Pretòria, Sud-àfrica), al Brasil (amb seu a Brasília), al Japó (amb seu a Tòquio) i a Corea del Sud (amb seu a Seül). El nombre d’oficines també s’amplia i passa de dues a cinc i, a més, es crea la figura de l’enviat especial. A banda de l’oficina ja creada a Eslovènia (amb seu a Ljubljana), i la que s’obrirà properament al Quebec, n’hi haurà també una a Irlanda (amb seu a Dublín), i enviats especials a Escòcia (amb seu a Edimburg) i a Polònia (amb seu a Varsòvia).

L’acció exterior de Catalunya es basa en tres objectius: ser presents al món per garantir la visibilitat de Catalunya, la seva identitat nacional i el seu prestigi; defensar els interessos generals del país a l’exterior, i contribuir als grans reptes de l’agenda global. El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert continua treballant per complir els objectius marcats per l’estratègia ‘Més Catalunya al món’, que la consellera Alsina va presentar al Palau de Pedralbes el mes de març.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia