Salut

El conseller Argimon durant la presentació del nou Decret del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

El conseller de Salut destaca la veu activa del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya en les polítiques públiques de salut

query_builder   6 octubre 2022 19:12

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut destaca la veu activa del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya en les polítiques públiques de salut

  1. Josep Maria Argimon ho ha remarcat aquesta tarda durant l’acte de presentació del nou Decret del Consell Consultiu que s’ha fet al Palau de Pedralbes
  2. A l’acte també hi ha participat la Secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó, que ha destacat que el nou Decret fa el Consell més participatiu, més divers i més present al territori
El conseller Argimon durant la presentació del nou Decret del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
El conseller Argimon durant la presentació del nou Decret del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
{"name":"2022/10/06/19/09/fe12ee17-02c6-4eb6-89ea-dc7b78c20327.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":"2995321"}

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat de la Secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó, ha presentat avui a Barcelona el contingut del nou decret del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, pensat per reforçar el caràcter participatiu del Consell en les polítiques públiques de salut i reforçar la seva presència a tot el país.

Durant l’acte que s’ha fet aquesta tarda al Palau de Pedralbes, el conseller de Salut ha posat en valor el Consell Consultiu com a “òrgan de participació i consulta innovador” entre l’administració i les entitats de pacients. Argimon ha destacat que el Consell “promou i fomenta la incorporació de la veu de les entitats en l’elaboració i desplegament de les polítiques de salut”.

El conseller també ha subratlla “la fita” que suposa el nou Decret, aprovat pel Govern el passat 20 de setembre: “És un Decret que recull l’experiència dels seus 10 anys i permet projectar-la de cara als propers anys”.

Per la seva part, la secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, ha volgut destacar que el paper que desenvolupen les entitats “va molt més enllà de l’acompanyament a la persona i a la seva família, que viu quelcom tan disruptiu com una malaltia”. La secretària ha celebrat que en el 10è aniversari del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, el nou Decret “en recull l’experiència, el fa més participatiu, més divers i més present al territori”.

En l’acte, també hi ha participat Cristina Montané, que és membre del Plenari, i ha parlat en representació de les entitats que en formen part. En la seva intervenció, Montané ha fet una breu memòria històrica de la participació dels pacients en l'àmbit de Salut; també ha explicat els diferents òrgans què componen el Consell Consultiu.

Novetats del Decret

Entre les novetats del Decret del Consell Consultiu del Pacient destaca la creació de dos nous òrgans: l’Assemblea i les comissions territorials, que donaran veu a les entitats de pacients d’arreu de Catalunya.

En aquest sentit, entre les funcions de l’Assemblea destaquen l’aportació i debat d’iniciatives en matèria de salut i l’aprovació de l’informe anual de les actuacions dutes a terme pel Consell.

Pel que fa a les comissions territorials se’n crearà una, com a màxim, per cada regió sanitària i formaran part del Plenari del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya. Comptaran amb representants de les entitats de pacients així com representants d’afers socials, educació i salut de cada territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia