President

El president Aragonès i el director en funcions de l¿agència europea Fusion for Energy, Pietro Barabaschi.

President Aragonès: "Catalunya té un inequívoc compromís europeu"

query_builder   6 octubre 2022 20:11

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya té un inequívoc compromís europeu"

  1. El cap de l’Executiu ha rebut els directors i directores de les agències de la Unió Europea
El president Aragonès escolta la intervenció del director en funcions de l’agència europea Fusion for Energy, Pietro Barabaschi.
El president Aragonès escolta la intervenció del director en funcions de l’agència europea Fusion for Energy, Pietro Barabaschi.
{"name":"2022/10/06/20/07/ddc7e409-bf34-45af-9701-c2329b31de07.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":118637}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquesta tarda al Palau de la Generalitat als directors i directores de totes les agències de la Unió Europea. El cap de l’Executiu ha assegurat que trobades com les d’avui són “una gran oportunitat perquè és una forma de mostrar el compromís de les institucions catalanes amb els reptes compartits del conjunt de la Unió Europea”. “Catalunya té un inequívoc compromís europeu”, ha afegit el president.

El cap de l’Executiu ha apuntat que Catalunya pot contribuir a superar els reptes actuals del continent europeu “en àmbits estratègics com la provisió de xips per dotar d’una autonomia absolutament imprescindible a la indústria d’alta tecnologia i a la resta de la indústria”. El president Aragonès ha destacat la xarxa de centres de recerca i l’ecosistema innovador i industrial del país i ha afegit que “Catalunya serà el soci més lleial del projecte del xip europeu”. També ha destacat la contribució que pot fer Catalunya amb la Vall de l’Hidrogen Verd per tenir energia neta en el futur d’Europa.

El president Aragonès durant la seva intervenció a la recepció de directors i directores de les agències de la Unió Europea.
El president Aragonès durant la seva intervenció a la recepció de directors i directores de les agències de la Unió Europea.
{"name":"2022/10/06/20/08/3c8cd4f4-9fbb-4478-85a5-fcc99c18a98d.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":107119}

A la trobada al Palau de la Generalitat, hi ha intervingut el director en funcions de l’agència europea Fusion for Energy, Pietro Barabaschi. També hi han assistit el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el conseller de Salut, Josep M. Argimon, entre d’altres representants d’organismes de la Generalitat, així com alts càrrecs de la Comissió Europea i els representants de les institucions europees a Barcelona.

La Xarxa d’Agències Europees (EU Agencies Network, EUAN), la presidència de la qual rota entre els seus membres, agrupa les 48 agències de la UE que hi ha ubicades arreu de la Unió Europea i facilita la col·laboració entre elles. Des del passat mes de març i fins el proper 28 de febrer és l’agència europea Fusion for Energy, que té seu a Catalunya, qui n’ostenta el càrrec.

El paper d’aquestes agències és donar suport a la UE en polítiques concretes i apropar la Unió Europea tant a empreses com al conjunt de la ciutadania. En el cas de Fusion for Energy, treballa per fer realitat l’energia de fusió, una energia abundant, segura i sostenible.

1  

Imatges

Un moment de la recepció al Palau de la Generalitat.

Un moment de la recepció al Palau de la Generalitat. 195598

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia