Cultura

Enregistraments

La CCMA i el Departament de Cultura obren una nova convocatòria per a la selecció de continguts audiovisuals d'enregistraments d'obres d'arts escèniques i de concerts

query_builder   7 octubre 2022 11:32

event_note Nota de premsa

La CCMA i el Departament de Cultura obren una nova convocatòria per a la selecció de continguts audiovisuals d'enregistraments d'obres d'arts escèniques i de concerts

Avui s’ha publicat la convocatòria per seleccionar projectes d’enregistraments audiovisuals de representacions d’obres d’arts escèniques i d’interpretació o execució de concerts que tinguin lloc a Catalunya

Enregistramens{"name":"2022/10/07/11/31/cdbc747d-1b56-4ea6-82c5-fa439594e2a1.png","author":"ICEC","type":"0","location":"0","weight":184414}

Aquesta convocatòria s’ha obert en el marc del conveni entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura per al desenvolupament d’accions conjuntes entre les quals hi ha la difusió i promoció d’enregistraments d’obres d’arts escèniques i de concerts amb la finalitat de fomentar el desenvolupament dels hàbits i consums culturals.

La convocatòria, acabada de publicar, seleccionarà projectes d’enregistraments audiovisuals de representacions d’obres d’arts escèniques i d’interpretació o execució de concerts que tinguin lloc a Catalunya, majoritàriament en català o, en el cas d’obres sense lletra, que siguin d’autoria catalana.

La dotació econòmica d’aquesta convocatòria és d’un màxim de 500.000 euros a distribuir entre un mínim de 7 i màxim de 10 projectes, amb la finalitat que el promotor o organitzador de l’espectacle pugui fer front a les despeses derivades de l’enregistrament audiovisual i posterior explotació per part de la CCMA. S’acceptaran els projectes que estiguin en cartell dintre del període comprès entre l’1 de setembre de 2022 i el 31 d’agost del 2023.

Els projectes presentats han de ser concebuts per ser emesos i comunicats públicament per qualsevol dels mitjans de comunicació (ràdio, televisió i mitjans digitals) i plataformes digitals de la CCMA.

En el cas concret dels projectes d’enregistraments de concerts és necessari que s’incloguin continguts extra que contextualitzin l’enregistrament més enllà del propi concert. Aquests continguts, que han d’aportar valor afegit poden ser, entre d’altres, un making of, entrevistes i, en general, qualsevol proposta que contribueixi a millorar el producte final lliurat. Respecte de tot tipus de projectes, es valorarà especialment l’originalitat i innovació de les propostes, així com el seu caràcter transmèdia.

Els gèneres i estils subjectes a aquesta crida són:

• En el cas de les obres d’arts escèniques: musicals, comèdia, drama, dansa, circ,

espectacle infantil i espectacles per a tots els públics

• En el cas dels concerts: música moderna, clàssica, jazz, world music, cantautor, cambra i/o espectacles per a tots els públics

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar a l’apartat de presentació de projectes del web de la CCMA.

Presentació i selecció de projectes

Els projectes s’hauran de fer arribar abans de les 15.00 h del 4 de novembre del 2022 a través d’un formulari disponible al web de la CCMA.

Un comitè de selecció format per 3 responsables de continguts de la CCMA i 3 representants designats per l’ICEC faran la preselecció d’un mínim 7 de projectes i un màxim de 10 projectes en base a que la documentació aportada s’ajusti a la sol·licitada i als criteris indicats a les bases de la convocatòria, com, per exemple, criteris artístics i culturals, criteris qualitatius, singularitat i innovació o que sigui una proposta digital transmèdia.

La preselecció es farà pública a la web de la CCMA el 16 de desembre del 2022.

Un cop feta pública la preselecció de projectes, la CCMA contactarà amb el promotor o organitzador de l’espectacle per iniciar la negociació de les condicions pressupostàries, els drets d’explotació que adquirirà la CCMA i les característiques tècniques i artístiques segons el projecte presentat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia