Salut

Fotografia de grup

El conseller de Salut presenta el projecte de construcció del nou CAP de l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   7 octubre 2022 12:29

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut presenta el projecte de construcció del nou CAP de l'Hospitalet de Llobregat

  1. El nou centre ubicarà, entre altres serveis, el CUAP del municipi; les obres tindran un cost de 13 milions d'euros i està previst que s’iniciïn a finals del 2023, principis del 2024
  2. Josep Maria Argimon ha subratllat que aquest projecte “serà un guany molt clar per a la ciutadania”
  3. El futur edifici es construirà en uns terrenys propietat de l’Ajuntament, entre les avingudes de Josep Tarradellas i Isabel la Catòlica
Fotografia de grup durant la visita  al solar{"name":"2022/10/07/12/20/23084572-653a-4658-a325-f71250015aa0.JPG","author":"hospitalet","type":"0","location":"0","weight":2799723}

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha presentat aquest matí, juntament amb l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, la ubicació del nou CAP Sant Josep de la ciutat. El nou dispositiu estarà emplaçat a un solar municipal, cedit per l’Ajuntament, entre les avingudes Isabel la Catòlica amb Josep Tarradellas.

El titular de Salut ha avançat que està previst que les obres, que tindran un cost de 13 milions d'euros, s’iniciïn a finals del 2023, principis del 2024. Argimon ha subratllat que "el projecte de construcció, que ocuparà un espai de 5 mil metres quadrats, serà un guany molt clar per a la ciutadania”.

Per la seva part, l’alcaldessa, Núria Marín, ha agraït al conseller que vuit mesos després de la seva visita a la ciutat, “estiguem aquí per anunciar la construcció d’aquest equipament llargament reivindicat pels veïns de Sant Josep”. Marín ha definit el solar com “la joia de la corona" per la seva ubicació i centralitat i ha destacat que el nou centre “donarà resposta a les necessitats del barri de Sant Josep”.

La construcció del nou CAP inclourà, entre altres serveis, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), i donarà resposta a les necessitats assistencials a l’àmbit de l’atenció primària del municipi.

Actualment, l’activitat del CUAP Pura Fernández es realitza en uns espais de lloguer al barri de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat. En els últims anys, s’ha detectat un increment de l’activitat assistencial del CUAP, per tant, el nou solar permetrà el trasllat i ampliació de la capacitat d’aquest CUAP al nou CAP Sant Josep.

Aquest nou espai disposarà de diferents espais pels professionals sanitaris i pels nous perfils queha anat incorporant el Departament de Salut el darrer any per enfortir els equips d’atenció primària com són els referents de benestar emocional, els nutricionistes o els futurs fisioterapeutes. Amb aquest nou espai, permetrà alliberar espais al CAP Just Oliveras per acollir aquests nous perfils de professionals.

A més, es traslladarà el servei de diagnòstic per la imatge i permetrà disposar d’una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), més propera a la zona nord del municipi, i es disposarà d’un espai per a la donació de sang i de plasma, amb l’objectiu d’apropar i facilitar al màxim la donació de sang i plasma a la ciutadania.

2  

Imatges

Fotografia del grup durant la visita al solar

Fotografia del grup durant la visita al solar 2799723

Fotografia del solar on es construirà el nou CUAP.

Fotografia del solar on es construirà el nou CUAP. 2799456

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia