Drets Socials

El bloc d'habitatges de Sabadell

Drets Socials lliura els 16 habitatges amb lloguer social que s'han rehabilitat de l'antic bloc dels mestres de Sabadell

query_builder   7 octubre 2022 16:53

event_note Nota de premsa

Drets Socials lliura els 16 habitatges amb lloguer social que s'han rehabilitat de l'antic bloc dels mestres de Sabadell

  1. S’ha rehabilitat l’edifici amb un innovador sistema d’economia circular, en el marc del projecte europeu Houseful, que permet gran estalvi energètic


El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Drets Socials, Jaume Fornt, i el regidor d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, Eloi Cortés, han lliurat avui les claus dels 16 habitatges de lloguer social situats a l’edifici de l’antic bloc dels mestres de Sabadell, ubicat al carrer Campoamor, 98.

Els habitatges s’han lliurat en règim de lloguer a famílies del municipi, totes de més de quatre membres, que pagaran unes rendes entre 400 i 425 euros mensuals.

L’edifici on es troben situats els habitatges era l’edifici original on s’allotjaven els professors de l’escola publica Joan Sallares i Pla, que feia anys estaven en desús. L’any 2004 l'Institut Català del Sòl va comprar l’edifici i posteriorment en va fer la cessió a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que des dels 2019 ha treballat en la seva renovació i per a fer-ne habitatges social de lloguer.

Lliurament de les claus d'un dels habitatges{"name":"2022/10/07/17/54/c4d66f34-2ba6-49d8-ba0b-386e28073cd7.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":285489}

L’Agència de l'Habitatge de Catalunya ha destinat 2.186.775 euros per fer una rehabilitació integral de l’edifici: instal·lacions, estructura, tancaments exteriors i interiors, i redistribució dels espais per a la ubicació de 16 habitatges d’uns 100 m2 de superfície cadascun.

La rehabilitació de l’edifici s’ha fet en el marc del projecte europeu Houseful, amb una metodologia que permet la reducció dela producció de residus en la rehabilitació de l’edifici. També esta previst el reciclatge de les aigües grises que s’acabarà d’implementar en propers mesos, abans de finalitzar l’any, per un dels socis europeus.

Així mateix, també permet la reducció del consum d’energia primària no renovable fins a un 50% mitjançant la integració de millores passives (millora de l’aïllament dels edificis) i la instal·lació de mesures actives (energia solar tèrmica...) amb l’objectiu d’arribar a un edifici de consum quasi zero.

L’aïllament de l’edifici s’ha fet en bona part amb suro (enlloc d’aïllaments de derivats del petroli), els cels rasos amb materials de baix impacte i hi ha la instal·lació necessària per a la separació d’aigües negres, grises i de pluja.

Visita als pisos de Sabadell.{"name":"2022/10/07/16/36/481dd62d-6588-4570-87bb-0cd2ddd79866.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":555586}


El director de l’Agència, Jaume Fornt, ha destacat la importància d’aquest projecte: “S’ha aconseguit rehabilitar implementant mesures d’economia circular que permeten minimitzar els consums en un sector que genera molts residus,com ho és el de la construcció i la rehabilitació”.

Podeu veure les característiques tècniques de la rehabilitació en el següent enllaç.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia