1. El Nou hospital evangèlic (Nhe) gestiona aquests nous llits sociosanitaris, que ja funcionen des d’avui a l’Hospital de l’Esperança, tot i que està previst que al llarg del segon semestre de 2023 els aculli el nou edifici del Nhe
Salut posa en marxa 36 llits nous d’atenció intermèdia per a convalescència hospitalària a la ciutat de Barcelona{"name":"2022/10/10/12/29/89e1e6c2-2508-4194-b934-e6752b84c42b.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":307093}

El Departament de Salut amplia la capacitat d’hospitalització sociosanitària a la ciutat de Barcelona amb la posada en marxa de 36 llits nous d’atenció intermèdia. Es tracta de noves places d’ingrés hospitalari, disponibles des d’avui 10 d’octubre, per acollir persones amb malalties en fase de recuperació d’un procés agut i amb pèrdua d’autonomia potencialment recuperable.


La col·laboració entre el Parc Salut Mar i el Nou hospital evangèlic ha fet possible l’habilitaciód’aquests nous llits, que de moment es troben a la segona planta de l’Hospital de l’Esperança. Quan entri en funcionament l’edifici de nova construcció del Nou hospital evangèlic, previst per al segon semestre del 2023 i ubicat al carrer Ciutat de Granada, 108-110, de Barcelona, serà aquest nou equipament qui els acollirà. Aquesta acció –que ha permès avançar l’increment de la capacitat d’ingrés del Nou hospital evangèlic actual–, significa una inversió de gairebé1.388.000 €i s’emmarca dins el projecte d’obertura del nou edifici d’aquest centre hospitalari.


Pel que fa a l'atenció intermèdia –o atenció sociosanitària–, comprèn el conjunt de cures destinades a aquelles persones malaltes, generalment amb caràcter crònic, i persones amb discapacitat que, per les seves característiques especials, poden beneficiar-se de l'actuació simultània dels serveis sanitaris i socials per potenciar la seva autonomia, pal·liar les seves limitacions o sofriments i facilitar la seva reinserció social. Inclou l'atenció a les persones amb demència, l'atenció a les persones amb malaltia neurològica que pot cursar amb discapacitat, l'atenció a la gent gran i l'atenció a les persones amb malaltia avançada terminal i les cures pal·liatives.


👉🏻+ Info: https://salutweb.gencat.cat/ca/el_departament/ambits-estrategics/atencio-sociosanitaria/