Empresa i Treball

La 30a edició de 080 Barcelona Fashion aposta per la moda circular i la tecnologia

La 30a edició de 080 Barcelona Fashion aposta per la moda circular i la tecnologia

query_builder   10 octubre 2022 14:03

event_note Nota de premsa

La 30a edició de 080 Barcelona Fashion aposta per la moda circular i la tecnologia

● El director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladren; la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol i Amat, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, han presentat les novetats de l’edició d’enguany

● Després de 4 edicions en format digital, 080 Barcelona Fashion torna a la presencialitat coincidint amb la 30a edició, que se celebrarà del 25 al 28 d’octubre en el Recinte Modernista de Sant Pau.

● Aquesta edició compta amb una desfilada de roba reutilitzada amb l’objectiu d’educar i promoure'n l'ús

La moda circular i la innovació tecnològica seran els motors que guiaran la pròxima edició de 080 Barcelona Fashion, coincidint amb la 30a edició i la tornada al format presencial després de dos anys. Així ho han explicat el director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladren, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Rusiñol i Amat i la cap de l’Àrea de moda i project manager de 080 Barcelona Fashion, Marta Coca i Ortiga durant la roda de premsa on s’han presentat les principals novetats i continguts de la pròxima edició de la setmana de la moda catalana. En la presentació els ha acompanyat el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler.

En aquesta edició el compromís amb la sostenibilitat estarà molt present tant amb les marques, que presentaran propostes sostenibles, com fora de les desfilades amb activitats paral·leles. La moda circular és la principal novetat d’enguany. En aquest sentit, el CCAM, l’Agència de Residus de Catalunya i l’espai d’innovació col·laborativa de Girbau LAB, empresa que proporciona solucions completes, sostenibles i innovadores per al tractament tèxtil, impulsen la 080 Reborn, una desfilada de roba reutilitzada amb l’objectiu d’educar en la circularitat i promoure’n l'ús. La desfilada, realitzada pels estilistes Fermin+gilles comptarà amb roba de segona mà procedent de botigues col·laboradores com Humana, Solidança, Formació i Treball, Pink Flamingo, Le Swing o Las Pepitas, entre moltes altres. Aquesta acció està emmarcada en el Pacte per la Moda Circular, una iniciativa que promou un acord voluntari per transformar el sector tèxtil cap a un model circular: incrementant la durabilitat dels productes i el percentatge de material reciclat incorporat als teixits; reduint i eliminant l'ús de materials nocius; augmentant la reutilització amb la implementació de nous models de negoci i implementant estratègies de producció més neta i eficient.

A banda de la sostenibilitat, 080 Barcelona Fashion és un esdeveniment marcat per la innovació i la creativitat, el que explica que sigui una plataforma en constant transformació. En aquest sentit, la innovació en la tecnologia serà un altre dels pilars característics de la 30a edició, amb experiències que van des del físic al virtual i viceversa. La marca LR3 Louis Rubi presentarà la seva nova col·lecció en primícia mundial en un format que canviarà la manera que s’entenen les desfilades de moda i la mateixa bellesa. De la mateixa manera, aquesta experiència innovadora suposa un pas endavant per la promoció del sector de la moda en el seu conjunt.

L’esdeveniment de moda de 080 Barcelona Fashion

La 30a edició de 080 Barcelona Fashioncomptarà amb un total de 23 desfilades, incloent-hi 080 Reborn. Al cartell, format per 23 dissenyadores, dissenyadors i marques, es troben: All That She Loves, Amlul, Avellaneda, Custo Barcelona, Dominnico, Eiko ai, Eñaut, Escorpion, Guillermina Baeza, Habey Club, Is Coming, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt by Maite, LR3 Louis Rubi, Martín Across, Menchen Tomas, Reveligion, Simorra, The label Edition, Tíscar Espadas, Txell Miras i Yolancris. 

Del 25 al 28 d’octubre el recinte Modernista de Sant Pau serà l’escenari de les desfilades i activitats de 080 Barcelona Fashion.  

Texmeeting by Texfor 2022: activitats paral·leles al voltant de la comercialització i la sostenibilitat

El 28 d'octubre, a més del Rebon 080, tindrà lloc el Texmeeting by Texfor 2022.

La indústria tèxtil està immersa en un nou procés de transformació. El context actual demana esforços per a una reducció de residus i la cerca de nous sistemes de producció que siguin més respectuosos amb el medi ambient, però que al mateix temps permetin mantenir la capacitat competitiva als mercats nacionals i internacionals. En aquest sentit, Texmeeting by Texfor 2022, organitzat per la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor), té com a objectiu explorar aquest panorama que ofereix la recuperació de les fibres fetes servir. Ho fa mitjançant la mirada dels industrials i els esforços innovadors de laproducció a partir de fibres reciclades i matèria primera biobasada. També escolta el punt de vista i l'estratègia d'aquells que consumeixen aquest material reciclat, com són les distribuïdores de moda, la indústria consumidora del tèxtil tècnic com fabricants d'automoció, etc.

Patrocinadors i col·laboradors de la 30a edició Barcelona Fashion

En aquesta edició, el certamen compta amb el suport de 6 patrocinadors i 6 marques col·laboradores. Els patrocinadors són Kevin Murphy (perruqueria oficial), MAC Cosmetics (maquillatge oficial), Nobu Hotel Barcelona (hotel oficial), Polestar (cotxe oficial), Cointreau (licor oficial) i Segura Viudas (cava oficial). Pel que fa als col·laboradors, les marques que participen en aquesta edició són: Thuya Professional Line (manicura oficial), Rowenta (planxat oficial), Garmin (rellotge oficial),La Roca Village (centre de shopping oficial), Natur All (aigua oficial) i Girbau LAB

Els mitjans interessats es poden acreditar a través de la web: www.080barcelonafashion.cat

3  

Imatges

Fotografia de grup amb alguns dels dissenyadors, dissenyadores i marques que participaran al 080 Barcelona Fashion.

Fotografia de grup amb alguns dels dissenyadors, dissenyadores i marques que participaran al 080 Barcelona Fashion. 1262607

Els estilistes Fermin+gilles i Berta de Roca de Girbau Lab.

Els estilistes Fermin+gilles i Berta de Roca de Girbau Lab. 1674112

El director de l¿Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol i Amat i  El director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladren i la project manager de 080 Barcelona Fashion, Marta Coca i Ortiga.

El director de l¿Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol i Amat i El director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladren i la project manager de 080 Barcelona Fashion, Marta Coca i Ortiga. 1765178

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa 30a edició de 080 Barcelona Fashion

Dossier de premsa 30a edició de 080 Barcelona Fashion
PDF | 7808064

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia