Acció Exterior i Unió Europea

 La nova consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, agafa el relleu del Departament de l'anterior consellera, Victòria Alsina

Nou Govern

Meritxell Serret pren possessió com a consellera d'Acció Exterior i Unió Europea

query_builder   11 octubre 2022 17:01

event_note Nota de premsa

Nou Govern

Meritxell Serret pren possessió com a consellera d'Acció Exterior i Unió Europea

  1. Substitueix Victòria Alsina, que ha ocupat el càrrec des del juny de 2021
  2. Amb la remodelació del Govern, el Departament es denomina a partir d’ara Departament d’Acció Exterior i Unió Europea

Meritxell Serret ha pres possessió del càrrec de consellera d’Acció Exterior i Unió Europea en un acte al Palau de la Generalitat, i just després ha assistit al primer Consell Executiu del nou Govern.

A la tarda, la nova consellera d’Acció Exterior ha visitat la seu del Departament i el seu nou despatx, on ha oficialitzat el traspàs de poders amb la consellera sortint, Victòria Alsina.

La reunió de l’executiu d’aquest dimarts ha servit per nomenar també els nous secretaris i secretàries generals. En el cas del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea (la nova denominació, que substitueix la d’Acció Exterior i Govern Obert), el nou secretari general és Bernat Costas, que fins ara era director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament al Departament de la Presidència.


La nova consellera

Meritxell Serret i Aleu (Vallfogona de Balaguer, 1975) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un postgrau en Direcció General d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

És la primera consellera restituïda pel Govern després de l’aplicació del 155.Va ser consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb el Govern de Carles Puigdemont, del 2016 al 2017, quan va ser destituïda pel 155 i va marxar exiliada a Bèlgica després del referèndum de l’1 d’octubre.

El 2018 va ser nomenada delegada del Govern davant la Unió Europea per l’aleshores conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall. El març del 2021 va deixar el càrrec a Brussel·les, es va personar davant del Tribunal Suprem i, després de quedar en llibertat provisional, va tornar a Catalunya.

Aquesta darrera legislatura, Serret la va iniciar com a diputada al Parlament de Catalunya, on és portaveu adjunta del grup parlamentari d’Esquerra Republicana. També és presidenta de la Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge per part del Regne d’Espanya amb els Programes Pegasus i Candiru, i portaveu a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació. Des del setembre de 2022 és vicesecretària general de Partit Obert d’Esquerra Republicana.

Abans de ser consellera d’Agricultura, Serret havia desenvolupat la seva carrera professional, relacionada amb el sector agrari i les polítiques de desenvolupament rural, a la Fundació del Món Rural, a Provedella i a Unió de Pagesos, així com a l’Assemblea Nacional Catalana i a l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer.


Nova denominació del Departament

A més dels nomenaments dels consellers i conselleres, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya també publica la redistribució de competències i la nova nomenclatura dels departaments. Amb la remodelació del Govern, el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert es denomina a partir d’ara Departament d’Acció Exterior i Unió Europea.

El nou Departament encapçalat per la consellera Serret té les funcions de coordinació de l’acció exterior del Govern, de les relacions exteriors i actuació de la Generalitat davant les institucions de la Unió Europea, de la cooperació al desenvolupament i del foment de la pau.

3  

Imatges

Fotografia oficial de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret

Fotografia oficial de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret 3060776

La nova consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, agafa el relleu del Departament de l'anterior consellera, Victòria Alsina (I)

La nova consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, agafa el relleu del Departament de l'anterior consellera, Victòria Alsina (I) 111548

La nova consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, agafa el relleu del Departament de l'anterior consellera, Victòria Alsina (II)

La nova consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, agafa el relleu del Departament de l'anterior consellera, Victòria Alsina (II) 137783

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia