Delegació a Madrid

Imatge Festival VEU Madrid

Amb jazz m'entendràs potser millor, tercera sessió del Festival VEU amb Berta Sala, Sebastià Alzamora, Maria Josep Escrivà, Jaume Pont i Mireia Vidal-Conte

query_builder   11 octubre 2022 13:44

event_note Nota de premsa

Amb jazz m'entendràs potser millor, tercera sessió del Festival VEU amb Berta Sala, Sebastià Alzamora, Maria Josep Escrivà, Jaume Pont i Mireia Vidal-Conte

Dijous 13 d’octubre a les 19.00h, tindrà lloc, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, la tercera sessió del Festival VEU organitzat per la delegació del Govern a Madrid. ‘Amb jazz m’entendràs potser millor’reuneix músics i poetes en un acte de Jazz poètic. La cantant i pianista Berta Sala acompanyarà els poemes de Jaume Pont, Mireia Vidal-Conte, Sebastià Alzamora i Maria Josep Escrivà.

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, seu cultural de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, organitza, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, el Festival VEU de poesia i cançó en llengua catalana. El primer concert va tenir lloc el 8 de juliol amb l’actuació de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida i, el segon, amb Roger Mas.

Presentarà l’acte Ester Capella, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid. Els curadors del festival són l’autora i sociòloga Marta Rovira Martínez, i l’escriptor i poeta Sebastià Portell.

El festival VEU té per objectiu esbossar una visió panoràmica de la creació poètica i musical en català amb creadors joves i també amb els més consolidats. Música d’estils diversos, des del pop fins al folk, passant per loops electrònics i jazz, són el perfecte acompanyament per a la paraula poètica.

PROPERS CONCERTS

27 d’octubre, 19.00h. CCLBlanquerna. «No crec en tu: els cants espirituals d’Ausiàs March, Joan Maragall i Josep Palau i Fabre». Amb la cantant i poeta Odile Arqué i el pianista Josep Maria Balanyà. Composició textual i direcció de Víctor Sunyol.

10 de novembre, 19.00h. CCLBlanquerna. «Poesia i loop». El duet d’electrovèrsia Jansky acompanya quatre de les veus més joves i prometedores del panorama poètic actual. Amb Pol Guasch, Maria Sevilla, Raquel Santanera i Oriol Sauleda.

24 de novembre, 19.00h. CCLBlanquerna. «Cantar el poema». Lídia Pujol canta i Elies Barberà recita.

15 de desembre. Concert de Marala al Círculo de Bellas Artes. Acte de Cloenda organitzat amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

ELS CURADORS DEL FESTIVAL VEU

Marta Rovira Martínez

Doctora en Sociòloga i professora a la UAB. S’ha endinsat en el món de la cultura amb la direcció de documentals per a TV3, Forjadors de la Diada (amb Enric Saurí, 2008) i Imaginar un país. El Congrés de Cultura Catalana (2018). L’any 2019 va publicar el seu primer llibre de poesia Àcids nocturns (Índex edita). Entre 2016 i 2021 va ser directora del Congrés de Cultura Catalana.

Sebastià Portell

Escriptor, nascut a ses Salines l’any 1992. Ha publicat les novel·les El dia que va morir David Bowie (2016, Premi Time Out Barcelona al creador de l'any) i Ariel i els cossos (2019), i també diverses obres de teatre, com Transbord (2018). Ha dirigit nombrosos recitals poètics i musicals, com els espectacles inaugurals o centrals de festivals com el Barcelona Poesia o el Festival Nacional de poesia a Sant Cugat. Des del març del 2022, és el president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).



1  

Fitxers adjunts

NdP Festival VEU. Jazz Poètic

NdP Festival VEU. Jazz Poètic
PDF | 224557

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia