1. El cap de l’Executiu assegura que “l’aprovació dels pressupostos és primordial” i confia fer-ho “amb el suport de les formacions que han contribuït a la governabilitat del país aquesta legislatura”
  2. Pere Aragonès ha comparegut aquest migdia en roda de premsa després de la primera reunió del nou Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa després de la primera reunió de treball del nou Govern i ha deixat clar que “malgrat els canvis, el país i el Govern no s’aturen”. Per això, Aragonès ha assegurat que “hem volgut afrontar amb tota la rapidesa els canvis a l’Executiu i seguir oferint al conjunt de la ciutadania tota la nostra convicció, esforç i capacitat de treball”.

“El Govern obre una nova etapa” i “ho fem amb la determinació de seguir treballant per afrontar les urgències del moment”, ha dit el cap de l’Executiu, referint-se especialment a les conseqüències socials, econòmiques i ambientals derivades de la guerra d’Ucraïna; i també per “seguir impulsant les 4 transformacions a les quals ens vam comprometre a l’inici de la legislatura”, la transformació democràtica, social, verda i feminista; i per afrontar qüestions de fons com “la voluntat que la ciutadania decideixi el futur del país; acabar amb la repressió, i que Catalunya esdevingui un estat independent”.

El president Aragonès, durant la compareixença. Autor: Rubén Moreno
El president Aragonès, durant la compareixença. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/10/11/13/53/55d52e43-7820-4a45-9cae-014683c4facf.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":2139321}

“En l’actual context és primordial disposar d’un bon pressupost”

Per tal d’afrontar aquestes prioritats de l’Executiu, el president ha afirmat que “és primordial disposar d’un bon pressupost” i, en aquest sentit, ha assegurat que ja es disposa d’un projecte “ben treballat” i “molt avançat”, elaborat pel conseller d’Economia sortint, Jaume Giró, que només requerirà, ha dit, que els nous equips tinguin un temps mínim per entrar en profunditat en el projecte i fer un petit retoc si cal.

“El projecte de pressupostos que tenim és un molt bon punt de partida per iniciar la negociació que faciliti la seva aprovació”, ha declarat Pere Aragonès, i, en aquest sentit, s’ha mostrat convençut que “podem arribar a un acord ampli”, amb “el suport de les formacions que al llarg de la legislatura han contribuït a la governabilitat del país”, tal com ja va indicar al recent Debat de Política General.

El president ha assegurat que espera comptar amb el suport de Junts per aprovar els comptes de l’any vinent, ja que “en bona part són responsables de l’estructura i articulació de l’actual proposta”. I s’ha determinat també a continuar “treballant amb la CUP i els Comuns, amb qui amb anterioritat hem tingut la capacitat de construir acords amb la investidura o en relació amb els pressupostos actuals“.

I ha reblat: “aquesta és la prioritat amb la qual ja treballa la consellera Natàlia Mas, i estic convençut que tindrà l’habilitat de construir aquests grans acords com ja ha demostrat amb anterioritat en les seves altres responsabilitats”.

2  

Imatges

El president, durant la compareixença

El president, durant la compareixença 2765051

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 2139321