Direcció General de Comunicació

Reunió

El nou Govern es conjura a treballar de manera transversal prioritzant l'actual context de crisi energètica i econòmica

query_builder   12 octubre 2022 14:23

event_note Nota de premsa

El nou Govern es conjura a treballar de manera transversal prioritzant l'actual context de crisi energètica i econòmica

  1. El Govern també treballa per resoldre el conflicte polític amb l’Estat a través de la proposta l’acord de claredat plantejat pel president, “que compta amb un ampli consens per part de tots els consellers”
  2. Aquest matí el president Aragonès ha encapçalat la primera reunió de treball amb el nou Consell Executiu on s’ha repassat el Pla de Govern i el Pla normatiu
Foto reunio
{"name":"2022/10/12/14/19/0d506415-b8c0-4493-9434-9e6b9fb411b1.jpeg","author":"GOvern","type":"0","location":"0","weight":184823}

El president Pere Aragonès ha encapçalat aquest matí la primera reunió de treball del nou Executiu. Durant a reunió de “caràcter molt pràctic”, tal comha informat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha fet un repàs del Pla de Govern i el president ha encarregat a cada conselleria “la revisió al detall dels seus temes competencials per tal que els adaptin a les necessitats existents”.

El president ha insistit als nous consellers que “amb la màxima celeritat” assenyalin i liderin els projectes prioritaris pels propers mesos, perquè “no hi ha temps per perdre”.Tal com ha desvetllat la portaveu, el president ha remarcat la importància que “els projectes principalssiguin transversals, amb implicació i responsabilitatscompartidesde tots els departaments”. I ha posat com a exemple que totes les iniciatives, tots els projectes d’aquest govern “han de tenir en compte l’actual context de crisi energètica que estem vivint a nivell mundial”.

El president ha insistit que “cal posar una marxa més al Govern” per impulsar les quatre transformacions: social, verda, feminista i democràtica que vertebren l’acció del Govern. En aquest sentit, durant la reunió d’avui s’ha tractat especialment tot l’àmbit de la transformació verda, i el seu impacte en tots els departaments. També s’ha abordat la importància de seguir treballant de forma transversal tots els temes on la llengua catalana hi té implicació i s’ha recordat la importància de posar la mirada feminista en totes les polítiques del Govern, siguin del departament que siguin.

Tots els membres del Govern s’han conjurat en iniciar aquesta nova etapa, “sense soroll” i posant encara més el Govern al servei de la ciutadania, “treballant per la gent en un moment complex”. A la vegada, s’ha ratificat la idea conjunta del Govern de “resoldre elconflicte polític amb l’Estat a través de la negociació” per aconseguir la fi de la repressió i les seves conseqüències i que Catalunya torni a votar en referèndum per decidir el futur polític del país, i fer-ho a través de la proposta del president de l’acord de claredat, “que compta amb un ampli consens per part de tots els consellers”, ha assegurat Patrícia Plaja.

La reunió ha servit per revisar el plade Govern, que és el document de treball que recull les accions que s’han d’executar i del pla normatiu per posar en comú. El pla normatiu, ha avançat la portaveu, es revisarà amb caràcter immediat i és prioritzaran aquelles treballs que estiguin més avançats, que tinguin més impacte social i que puguin aconseguir un consens més ampli al parlament.


Incompliment de les inversions de l’Estat

En resposta als periodistes, la portaveu també s’ha referit a les dades fetes publiques ahir sobre la inversió pressupostada a Catalunya. “L’Estat espanyol té un problema molt greu amb Catalunya. O els catalans un maltractament permanent per part de l’Estat Espanyol” ha lamentat la portaveu del Govern que també ha sentenciat que “aquests números haurien de fer caure la cara de vergonya a més d’un responsable polític” i confirmen que l’estat “abandona” els catalans amb la manca sistemàtica d’inversió d’allò pressupostat. Per això, ha afegit, “ una part molt important de la ciutadania del nostre país ja no es sent part d’aquest estat perquè sap, perquè veu que dins de l’Estat espanyol els catalans i les catalanes no tenim el futur i ni tampoc els serveis, que depenen de l’Estat, que ens mereixem”. Precisament per això aquest Govern “treballa per la independència d’aquest país a través d’un referèndum” ha conclòs.

1  

Imatges

Foto de la roda de premsa

Foto de la roda de premsa 89053

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia