Empresa i Treball

El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet com a millors propostes de moda emergent

El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet com a millors propostes de moda emergent

query_builder   13 octubre 2022 16:30

event_note Nota de premsa

El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet com a millors propostes de moda emergent

● Les marques guanyadores tindran un punt de comercialització i promoció a l’espai de moda sostenible del 080 Barcelona Fashion al REC.0, ubicat al Museu de la Pell d’Igualada

● És la 7a edició en que 080 Barcelona Fashion i el Rec.0 col·laboren, que enguany premia la millor proposta de moda emergents amb la sostenibilitat com a factor clau


The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet són les marques guanyadores del concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 que busca promoure la moda sostenible i de proximitat entre la moda emergent. . Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0amb l’objectiu de donar suport i visibilitat als joves talents del sector.

The Artelier és una marca fundada el 2020 que crea col·leccions zero waste en què el cotó orgànic i el polièster reciclat es combinen en vestits i pantalons. Looks de casament genderless, on els homes vesteixen faldilles de tul i les dones pantalons de vestit.

Serendipity és una marca de llenceria i bany fundada a Barcelona el 2015. El 50% dels teixits que s'utilitzen són de fibra reciclada, a més de fer upcycling amb teixits sobrants d'altres empreses amb què es fan edicions limitades. Tot es produeix a Barcelona i rodalies.

Shuia Shuia és la marca de Núria Monllau creadora de les Bouch, unes sabates fabricades a partir del reciclatge de catifes artesanals vintage del Marroc, amb teixits 100% naturals. Un exemple d'economia circular.

The Alphabet és la marca de bosses reutilitzables de cotó 100% natural creada per les dissenyadores Amanda Vázquez i Bea Carrillo. La producció és íntegrament local, cosa que fa que optimitzin recursos i redueixin la petjada de carboni i garanteixin un entorn segur.

Les quatre marques guanyadores, que s’han donat a conèixer aquest dijous en un acte al Centre d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, tindran un punt de comercialització i promoció a l’Espai 080 Barcelona Fashion al REC.0 que estarà ubicat a la sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada. Allà s’hi concentraran vint-i-cinc marques que fan producció de proximitat, treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i són desenvolupen una activitat responsable amb l’entorn social, econòmic i territorial.

El jurat del concurs ha valorat criteris com la sostenibilitat i circularitat la producció local, o la perspectiva de gènere. L’equip que ha valorat les diferents candidatures l’han format Marta Coca, directora de 080 Barcelona Fashion; Charo Mora, especialista en cultura de moda; María Perez-Hickman, presidenta de Moda Sostenible Barcelona; Sebastián Pons, dissenyador de la marca Muchache i director de projectes de final de carrera a l’escola de disseny IED Barcelona; Laia Roca, dissenyadora de la marca Who Bcn; i Marina Iglesias cofundadora de Recstores.

Rec.0 va néixer l'any 2009 a Igualada per donar a conèixer el barri del Rec, un enorme espai urbà amb un patrimoni arquitectònic industrial únic que es veia amenaçat pels plans urbanístics del moment. Després de 13 anys, Rec.0 s'ha consolidat com un festival de moda de referència.




El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia