Direcció General de Comunicació

Universitats

El Govern incrementa la inversió en les universitats en 26 milions d'euros

query_builder   3 agost 2010 14:14

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa la inversió en les universitats en 26 milions d'euros

  • Ha aprovat una modificació del Pla d’inversions de les universitats públiques de Catalunya per adaptar-lo al ritme real d’execució dels projectes i incorporar les inversions de la convocatòria Campus d’Excel·lència Internacional
  • Mitjançant aquesta modificació, la inversió passa de 635 milions d’euros a 661 milions
 
El Govern ha aprovat una modificació del Pla d’inversions de les universitats públiques de Catalunya (PIU) per al període 2007-2013, que suposa un increment de la inversió en 26,4 milions d’euros. Mitjançant aquesta modificació, la inversió passa de 635 milions d’euros a 661.
 
Els canvis responen a dos motius: la necessitat d’adaptar-lo al ritme real d’execució dels projectes inicialment programats, així com replantejar-ne alguns; i incorporar les inversions i dotacions derivades de la participació de les universitats catalanes en la convocatòria estatal per a Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) destinades a la millora de les infraestructures dels campus universitaris catalans.
 
Inversió en noves infraestructures
 
El PIU 2007-2013 inclou les previsions d’inversió en infraestructures i en equipaments universitaris directament relacionats amb l’activitat docent, així com en serveis generals. Les actuacions principals són:
 
  • Universitat de Barcelona (UB): construcció d’un nou edifici per a la Facultat de Farmàcia, la primera fase d’un nou edifici per a la Facultat de Dret i l’Aulari del Campus de Bellvitge.
  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): ampliació i millora dels espais de la Facultat de Filosofia, Lletres i Psicologia, la segona fase de l’ampliació de l’Hospital Clínic Veterinari i el nou edifici de Veterinària. Igual que en el PIU 2001-2006, destaca l’esforç inversor en el manteniment de les seves infraestructures.
  • Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): creació del Nou Campus Universitari del Besòs.
  • Universitat Pompeu Fabra (UPF): adaptació dels diferents espais universitaris a l’espai europeu d’educació superior (EEES), una vegada acabat i en funcionament el nou Campus de la Comunicació del Districte 22@.
  • Universitat de Girona (UdG): finalització de les actuacions iniciades durant el PIU 2001-2006, com ara la Facultat de Ciències de l’Educació, ja en funcionament. En quant a noves actuacions, es preveu la construcció de la nova Facultat de Turisme i Comunicació i l’inici de les inversions per al futur Campus de Ciències de la Salut vinculat a l’hospital Josep Trueta.
  • Universitat de Lleida (UdL): s’han acabat de construir els edificis de l’edifici de serveis al Campus d’Agrònoms, l’edifici seu dels Estudis de Ciències de l’Educació i el nou mòdul de la Facultat de Medicina. Com a nova actuació, cal destacar la construcció d’un edifici polivalent al Campus de Cappont .
  • Universitat Rovira i Virgili (URV): s’ha construït una nova seu per a la Facultat de Lletres i Infermeria, i resten pendents un nou edifici per a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, i un altre per a l’Escola Superior d’Arquitectura, que està en procés de construcció.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia