Direcció General de Comunicació

Recerca

El Govern fa el primer pas per a integrar institucions de suport a la recerca

query_builder   3 agost 2010 14:17

event_note Nota de premsa

El Govern fa el primer pas per a integrar institucions de suport a la recerca

  • Talència es consolida com a instrument de Govern en la implementació de polítiques de suport a la recerca i s’adapta a la legislació vigent
 
El Govern ha acordat avui la modificació d’Estatuts de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Talència, com a primer pas per a la integració d’institucions de suport a la recerca -la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)- contemplada en el Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2010-2013, aprovat fa uns mesos pel Govern.
 
L’actual modificació d’Estatuts consolida Talència com un instrument de Govern, atès que consolida la majoria pública en el seu patronat a través de la incorporació dels principals departaments de la Generalitat i vincula la presidència de l’entitat al conseller competent en matèria de recerca. En aquest sentit, el Patronat podrà incorporar patrons dels departaments que tinguin competència en matèria de recerca, universitats, indústria, salut, economia, societat de la informació, política territorial i obres públiques, medi ambient, agricultura i acció social.
 
Aquesta modificació, que manté la presència empresarial al patronat, adapta els seus òrgans de Govern a la previsió del llibre III del Codi Civil, tot garantint una millor supervisió en l’aplicació d’uns fons que en els últims anys han provingut gairebé en la seva totalitat dels pressupostos de la Generalitat. Alhora facilita el procés d’integració d’entitats de suport a la recerca que, en qualsevol cas, requerirà modificacions legislatives posteriors. Aquesta integració, així com la creació de l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, ACC1Ó, que integra CIDEM i COPCA, era una de les previsions de modificació del sistema de governança del sistema d’R+D+I tractades en el PRI 2010-2013, de la mateixa manera que també estava prevista en l’Acord de Govern de simplificació amb data 29 de maig de 2010.
 
El Patronat de l’FCRI, en sessió d’1 de desembre de 2009, va aprovar ja la proposta de modificació dels seus estatuts i la seva denominació pública com a Talència.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia