Direcció General de Comunicació

Tortosa

El Govern aprova el Pla de Foment Turístic "Tortosa, ciutat del Renaixement"

query_builder   3 agost 2010 14:22

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla de Foment Turístic "Tortosa, ciutat del Renaixement"

  • Pretén millorar el posicionament turístic de la ciutat de Tortosa mitjançant un producte proper i de qualitat basat en el Renaixement
  • El Govern hi destinarà 540.000 euros
 
El Govern ha aprovat el pla de foment turístic “Tortosa, ciutat del Renaixement”, que pretén millorar el posicionament turístic de la ciutat amb la implantació d’un producte proper i de qualitat basat en la recreació històrica i rigorosa de la temàtica del Renaixement. El Govern destinarà 540.000 euros a aquest Pla. Per la seva banda, l’Ajuntament de Tortosa es compromet a fer una aportació pròpia de 360.000,00 euros. El pla vol desenvolupar oportunitats de turisme de qualitat a partir de la identificació i implementació dels seus fets diferencials de la ciutat, del foment de la participació ciutadana, i de la consciència d’acollida.
 
El Pla “Tortosa, ciutat del Renaixement” s’estructura principalment al voltant de tres eixos: patrimoni cultural, Renaixement, i el riu Ebre. El patrimoni cultural de Tortosa va des de Roma a Modernisme, passant per diferents civilitzacions, especialment la musulmana, la jueva i la cristiana. La potència de la ciutat durant les diferents etapes històriques, l’edat antiga, la mitjana, la moderna i la contemporània ha deixat la seva empremta arquitectònica i monumental.
Pel que fa al renaixement, aquesta etapa va ser especialment brillant per a la ciutat i el territori que la circumda. Tot això fa que s’explorin especialment les possibilitats turístiques d’aquesta etapa de la història, entre els segles XVI i XVII.
Finalment, el tercer eix gira al voltant del riu Ebre, que passa per Tortosa com a última gran població abans que desemboqui al mar. El coneixement per part del turista i del propi ciutadà de l’entitat i la importància de l’Ebre fomentarà el respecte i la comprensió de la importància d’aquest curs fluvial, així com d’aspectes de gestió de l’aigua que, tal com reconeix la comunitat científica, s’està convertint en el recurs natural més delicat per al segle XXI.
 
 
Tortosa reuneix un tresor en forma de patrimoni històric que aquest Pla vol posar de relleu perquè esdevingui una de les principals activitats econòmiques de la ciutat i del seu entorn més immediat. En aquest sentit, les actuacions incloses en el Pla encaixen amb els criteris inspiradors i línies estratègiques definides en el Pla estratègic del Turisme a Catalunya i el Pla estratègic de turisme de Terres de l’Ebre i,s’emmarquen en la política de promoció turística que el Govern està duent a terme en els darrers anys, amb projectes que tenen com a finalitat millorar l’oferta turística catalana amb plans, programes i normes per a la modernització i adequació d’aquesta indústria a les exigències actuals de la demanda així com per articular-la i dotar-la d’identitat pròpia i diferenciada, com a forma de millorar la seva competitivitat.
 
Paral·lelament, el Pla s’insereix igualment en la línia de millora de la competitivitat turística de la zona i sostenibilitat que exigeix la cura del medi urbà i natural, l’ampliació i millora de la qualitat dels serveis, i l’adaptació dels recursos turístics a la demanda actual, així com la creació de nous recursos.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia