Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

dacc

El Govern aconsegueix que el Ministeri quatripliqui el pressupost destinat a Catalunya per a la innovació i modernització del sector agrícola i ramader

query_builder   13 octubre 2022 18:28

event_note Nota de premsa

El Govern aconsegueix que el Ministeri quatripliqui el pressupost destinat a Catalunya per a la innovació i modernització del sector agrícola i ramader

Els crèdits aprovats en Conferència Sectorial per aquests conceptes sumen a data d’avui 27,8 M € i suposen un increment significatiu de recursos per Catalunya pel 2022

dacc{"name":"2022/10/13/18/25/dfaf6a52-1c60-46eb-8a76-20d90af44bb8.jpg","author":"dacc","type":"0","location":"0","weight":358701}

El bon nivell de col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el sector, així com la gestió eficaç i eficient de les ajudes i recursos que ha dut a terme, han permès que Catalunya opti a un increment de recursos molt significatiu en la redistribució dels crèdits a les comunitats autònomes feta pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

En concret, els crèdits aprovats en Conferència Sectorial aquesta tarda, per a la innovació i modernització del sector agrícola i ramader han passat d’una primera assignació de 7,4 M€ a 27,8 M€, quadruplicant així el pressupost per aquests conceptes pel 2022.

De forma desglossada, les línies d’ajut per a l’agricultura de precisió, eficiència energètica i economia circular i en l'aprofitament d'energies i gasos renovables al sector agrícola i ramader sumen a data d’avui 23,93 M €, que suposen un augment del 270% respecte els 6,43 M € assignats inicialment.

Amb aquests crèdits es podran cobrir les 600 sol·licituds valorades com elegibles rebudes aquesta convocatòria del 2022 i que suposen una inversió per valor de 48,90 M €.

En definitiva, es tracta d’una injecció de recursos per al sector que fa possible seguir avançant cap a un canvi en el model de producció agrícola i que situen Catalunya en una posició de lideratge en el conjunt de l’Estat, amb un 23,5% del total de recursos en aquest àmbit competencial.

Fins a 3,89 M€ per a vivers i centres de neteja i desinfecció

En l’àmbit d’ajuts relatiu a reforçar els sistemes de capacitació i bioseguretat en vivers i centres de neteja i desinfecció, la Conferència Sectorial ha assignat a Catalunya transferències per valor de 3,8 M€.

En concret, la convocatòria del Departament, d’abril de 2022 destinada a la bioseguretat en vivers, que es va fer per import de 471.324 €, no ha permès donar cobertura a la totalitat de la demanda amb projectes de qualitat. A més, el nombre de sol·licituds rebudes és, després de València, la més alta de l’Estat amb un 30,10% del total. Amb la nova redistribució de crèdits, Catalunya disposarà d’1,86 M€, el que suposa un increment del 25% en relació amb el repartiment anterior.

Pel que fa als centres de neteja i desinfecció, la convocatòria feta pel Departament el març de 2022, per un import de 468.075,93 €, també ha registrat una demanda molt superior a les disponibilitats i el major nombre de sol·licituds del conjunt de Comunitats Autònomes, amb un 28%. També aquí s’han complert tots els compromisos quant a fites i objectius, de manera que en la nova distribució de fons Catalunya incrementa la seva dotació en més d’un 23%, per valor de 2,02 M€.

La redistribució de crèdits suposa un increment molt important per Catalunya en relació amb la darrera distribució del Ministeri; també en aquesta tipologia d’inversió es recull l’alt nivell d’eficàcia i eficiència en la gestió de les ajudes i la bona resposta del sector.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia