Direcció General de Comunicació

Urbanisme

El Govern aprova el text refós de la Llei d'urbanisme

query_builder   3 agost 2010 14:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el text refós de la Llei d'urbanisme

 
  • El nou text incorpora en un sol document les modificacions introduïdes arran de diverses lleis aprovades des de l’any 2007.
 
El Consell Executiu ha aprovat avui el text refós de la Llei d’urbanisme, un document que incorpora les modificacions derivades de l’aprovació de diverses lleis que s’han anat succeïnt amb posterioritat al Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol.
 
D’aquesta manera, el text refós de la Llei d’urbanisme incorpora les modificacions que s’ha produit en el Text refós de la Llei, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, i que han estat introduïdes per la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, pel Decret llei 1/2007, de 16 d’octubre, de mesures urgents en matèria urbanística, i per la Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives.
 
El nou text refós de la Llei d’urbanisme s’ha redactat en compliment de l’establert en la pròpia Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives, que autoritzava al Govern per refondre la legislació vigent en matèria d’urbanisme, en el termini de vuit mesos.
 
El nou text, a més d’incorporar en un sol document tots els canvis introduïts per aquestes lleis, introdueix alguns ajustos en el text articulat per tal de millorar la comprensió i la sistemàtica de la Llei i garantir-ne la coherència.
 
A partir de l’entrada en vigor del Text Refós de la Llei d’urbanisme, el Govern tindrà un termini de divuit mesos per adaptar també el contingut del Reglament de la Llei d’urbanisme al nou text refós.
 
Aprova el text articulat de les taxes aplicables per Ports de la Generalitat
 
El Govern també  ha aprovat avui el text articulat de les taxes aplicables per Ports de la Generalitat. En conformitat amb l’article 140.1.c de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva sobre ports, aeroports, heliports i altres infraestructures de transport al territori de Catalunya que no tinguin la qualificació legal d’interès general. Aquesta competència inclou en tot cas el règim econòmic dels serveis portuaris i aeroportuaris, especialment les potestats tarifària i tributària i la percepció i la recaptació de tota mena de tributs i gravàmens relacionats amb la utilització de la infraestructura i del servei que presta.
 
La disposició final primera de la Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives autoritza el Govern perquè, en el termini de vuit mesos des de la seva entrada en vigor, formuli un nou text articulat de les taxes aplicables per Ports de la Generalitat, d’acord amb les bases que s’hi estableixen. El text articulat elaborat en exercici d’aquesta delegació recull en un text únic les taxes portuàries d’aplicació per Ports de la Generalitat, les quals substitueixen els cànons i tarifes per serveis regulats en la Llei 5/1998, de 17 d’abril, de ports de Catalunya, per adequar-los a la seva naturalesa tributària, així com incorpora el nou valor dels terrenys i mirall d’aigua.
 
Els cànons per concessions i autoritzacions administratives en els ports, les dàrsenes, les instal·lacions marítimes i les marines interiors de titularitat de la Generalitat de Catalunya i adscrits a Ports de la Generalitat i les tarifes per serveis portuaris constitueixen els principals recursos econòmics de l’entitat portuària i tenen caràcter finalista atès que són destinats a la inversió, millora i desenvolupament del sistema portuari català de competència de la Generalitat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia