Cultura

El programa de cinema infantil en català CINC reprèn l'activitat amb més de 150 projeccions

query_builder   14 octubre 2022 09:09

event_note Nota de premsa

El programa de cinema infantil en català CINC reprèn l'activitat amb més de 150 projeccions

  1. De gener a agost d’enguany, 6.167 espectadors van assistir a les sessions del CINC


CINC{"name":"2022/10/14/09/08/82347173-bccd-4e72-9044-a9b483c93d7f.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":468552}

El programa de Cinema Infantil en Català , CINC, que impulsa la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, ofereix a partir d’aquest mes d’octubre més de 150 projeccions a 21 localitats de Catalunya i 2 de la Franja de Ponent. Els films més programats són DC lliga de Supermascotes, Minions: L’origen de Gru i Tadeu Jones 3: La taula maragda.

Política Lingüística impulsa el CINC amb una programació de reestrena, a preus reduïts i àmplia distribució territorial per estendre l’oferta i el consum de cinema en català. Totes les pel·lícules que s’hi exhibeixen s’han doblat amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

El CINC té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, ajuntaments i consells comarcals i arriba, aquest octubre, a les localitats següents: Agramunt, Badalona, Balaguer, Bellpuig, Blanes, Castelldefels, Figueres, Girona, Granollers, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Ripoll, Roquetes, Roses, Sant Celoni, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, el Vendrell i Vila-seca.

De gener a agost de 2022, 6.167 espectadors van assistir a les sessions del CINC, que van comptar amb 151 projeccions a 21 municipis de Catalunya i 2 de la Franja de Ponent. Les pel·lícules més programades van ser ¡Canta 2!, El nadó en cap: Negocis de família i Ron dona error.

Els exhibidors que vulguin incorporar-s’hi, ho poden fer durant tot l’any, posant-se en contacte amb la Secretaria de Política Lingüística, que coordina el programa, n’elabora el material de promoció i en fa la difusió al portal Cinema en català i a les xarxes socials.

Impuls al doblatge en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. L’any 2021 s’han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

Clip del CINC: https://www.youtube.com/watch?v=11719C-vQLg

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia