Mossos d'Esquadra

Desmantellats 56 punts de venda de drogues al districte de Ciutat Vella de Barcelona i detingudes 59 persones relacionades amb tràfic de drogues

query_builder   14 octubre 2022 12:51

event_note Nota de premsa

Desmantellats 56 punts de venda de drogues al districte de Ciutat Vella de Barcelona i detingudes 59 persones relacionades amb tràfic de drogues

. Des de principis d’any, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han exercit una forta pressió policial a l’entorn d’immobles relacionats amb delictes contra la salut pública per distribució de substàncies estupefaents

. Actualment s’està investigant una desena de punts de venda per tal de recollir el màxim d’indicis delictius, demostrar l’activitat delictiva i dur a terme les intervencions policials amb ordre judicial per a la seva desarticulació

. Els dos cossos policials mantenen una relació constant amb els veïns i veïnes del districte en aquest àmbit i es comproven totes les informacions que alerten sobre possible venda de substàncies estupefaents

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat des de principis d’any i fins avui un total de 56 punts de venda de substàncies estupefaents al districte de Ciutat Vella, majoritàriament al barri del Raval, i han detingut 59 persones vinculades amb delictes de salut pública per tràfic de drogues en l’entorn d’aquest domicilis.

Actualment, els investigadors treballen sobre una desena de domicilis en què se sospita que s’estan desenvolupant activitats relacionades amb el tràfic de drogues. En aquest cas, les investigacions estan judicialitzades i durant les properes setmanes es duran a terme les intervencions policials per al seu desmantellant.

La pressió policial que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana realitzen a l’entorn d’aquests immobles, alguns dels qual són ocupats il·legalment i d’altres no, ha suposat que el consum de drogues es visualitzi a la via pública. I és que l’aparició del fenomen dels narcopisos que es va donar amb molta força l’any 2017 i 2018 i les investigacions policials que es van realitzar per desmantellar aquest tipus d’immobles on el consum es realitzava a l’interior ha suposar un desplaçament al carrer de consumidors, principalment les persones addictes a l’heroïna, al carrers. Actualment, el fenomen des narcopisos al barri del Raval és residual.

El darrer dispositiu rellevant va ser el cas COLISEU, al 2020, amb 40 intervencions simultànies(35 pisos i 5 locals ), el qual es va centrar en la desarticulació d’un grup criminal que es dedicava a la venda d’heroïna sobretot a la via pública, fenomen que apareix quan es neutralitzen de manera contundent els narco pisos. El balanç va ser de 59 detinguts, dels quals 20 van ingressar a presó.

Aquest matí, en el marc de la Junta Local de Ciutat Vella, s’han analitzat aquestes dades, la feina policial que es realitza i els resultats delinqüencial des de principis d’any i durant l’estiu.


Baixen els fets delictius

Els fets delictius registrats al districte de Ciutat Vella des del gener fins a l’agost d’enguany respecte el mateix període del 2019 han baixat un 21,8%, (28.222 fets), la resolució ha augmentat un 7,7% i les detencions han crescut un 1%, situant-se en 5.244 persones detingudes en aquest període.

Per tipologies delictives, baixen els delictes contra el patrimoni un 24,9%. Els furts, que ocupen un 68% dels fets contra el patrimoni que passen al districte, han baixat un 32,3% i els robatoris violents a la via pública un 5,9%.

Durant aquest període s’han intensificat els dispositius Tremall, en la lluita contra la multireincidència, i s’ha desplegat el Pla d’oci Nocturn per minimitzar els delictes que es produeixen en la franja nocturna.
Àrea de Comunicació

Barcelona, 14 d’octubre de 2022

`