1. El cap del Govern i el conseller Torrent han inaugurat aquest matí la nova planta de motocicletes de GASGAS a Terrassa, “una mostra del camí cap a la reindustrialització que està seguint el país”
  2. L’empresa ha invertit 6 milions d’euros, 500.000 del quals aportats pel Govern, i ha suposat la creació de 41 llocs de treball


El president, durant la seva intervenció
El president, durant la seva intervenció
{"name":"2022/10/14/14/00/22ce8173-dc6f-46d6-99a4-fcc773dc8d06.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":103130}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha inaugurat aquest matí, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, una nova planta de motocicletes construïda per GASGAS a Terrassa, que ha suposat una inversió de 6 milions d’euros, 500.000 dels quals aportats pel Govern, i la creació de 41 llocs de treball. Aquestes instal·lacions són una mostra del camí cap a la reindustrialització que està seguint Catalunya”, ha afirmat el cap de l’Executiu. I ha afegit: “aquest és un dels objectius principals del Govern, perquè Catalunya ha avançat quan ha estat forta industrialment”.

En aquesta nova etapa de reindustrialització del país, el president ha destacat el paper que desenvolupa el Pacte Nacional per a la Indústria, “un gran acord de concertació social, amb el conjunt d’institucions i forces polítiques del parlament”, que ajudarà a “ posar Catalunya en el camí de tornar a ser unes de les economies més industrials d’Europa”; una economia però, ha concretat, del segle XXI; és a dir: “una industria amb un fort component de digitalització, que aposta per la sostenibilitat i que es basa en llocs de treball preparats i de qualitat”.

Així, el cap de l’Executiu ha destacat com un dels elements cabdals perquè aquest projecte es materialitzés el fet que un 70% dels proveïdors de l’empresa són de Catalunya: “tenim una xarxa de proveïdors, de petites i mitjanes empreses, empreses familiars, capaces de competir amb altíssim nivell en qualitat, i aquesta és la millor sembra que podem tenir en inversions com aquestes”, ha assegurat; i per altra banda, ha destacat “el talent, que es concreta en treballadores i treballadors d’altíssim nivell, la millor assegurança per a projectes industrials com aquest i que ens omple d’orgull”, i en aquí ha posat en valor l’esforç del Departament d’Empresa i Treball per la formació continuada.

El president ha remarcat també la col·laboració entre institucions que ha fet possible que “una empresa de llarga tradició a Catalunya com a GASGAS hagi fet aquest pas endavant i hagi recuperat aquell paper protagonista”.Treballem per fer que les coses passin, per no quedar-nos només amb paraules boniques, sinó amb fets i avenços. I la cooperació que hi ha hagut per tirar endavant aquesta inversió es una molt bon aposta”, ha reblat.


Primera fàbrica del grup a Europa

Instal·lacions de la nova planta de GASGAS a Terrassa
Instal·lacions de la nova planta de GASGAS a Terrassa
{"name":"2022/10/14/13/58/37fd6929-d194-4a4a-be53-4329bcb3aec3.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":136929}

Amb la nova planta a Terrassa, el grup Pierer Mobility, integrat per GASGAS, KTM i HUSQVARNA Motorcycles & eBikes, reforça la seva presència a Catalunya amb la construcció d’una instal·lació de producció d’última generació. Aquesta serà la primera planta del grup Pierer Mobility que fabrica a Europa situada fora d’Àustria.

La històrica marca GASGAS, líder en el segment del trial ha estat recuperada per KTM després de comprar-la a Torrot Elèctric, que havia adquirit la unitat productiva en el concurs de creditors de la marca catalana.

El primer producte de la nova planta serà la gamma completa de motocicletes de trial GASGAS, amb una capacitat de fabricació de fins a 5.000 unitats anuals. La nova planta també acull les àrees d’R+D, de compres, i d’atenció al client i de motorsport.

Suport de la Generalitat

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de la Direcció General d’Indústria, ha treballat per aconseguir que GASGAS continuï a Catalunya, fet que suposarà crear nova ocupació i mantenir el teixit de proveïdors del sector de la motocicleta.

En aquest procés, el Departament ha destinat 500.000 euros en ajuts directes a la inversió, a la contractació de personal, i a les despeses operatives del primer any de funcionament de la nova activitat, d’acord amb els criteris de concurrència competitiva establerts en l’instrument de suport als projectes de reindustrialització.

A més a més, el Departament ha acompanyat i donat suport a l’empresa en les diferents gestions amb l’Ajuntament de Terrassa per tramitar els permisos d’obres i la llicència ambiental, i amb l’Agència de Residus de Catalunya per a la descontaminació del sòl.

4  

Imatges

El president Aragonès, durant la visita

El president Aragonès, durant la visita 131540

El president, durant els parlaments inaugurals

El president, durant els parlaments inaugurals 103130

Instal·lacions de la nova planta

Instal·lacions de la nova planta 136929

Una exhibició de trial ha conclòs l'acte

Una exhibició de trial ha conclòs l'acte 143911