Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Una imatge de l'edició anterior

Torna la Iniciativa Rius, el projecte de neteja dels rius del Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   17 octubre 2022 12:01

event_note Nota de premsa

Torna la Iniciativa Rius, el projecte de neteja dels rius del Parc Natural de l'Alt Pirineu

La iniciativa, organitzada pel Parc Natural conjuntament amb l’Associació Esportiva Pallars, se celebrarà els dies 18, 20 i 22 d’octubre


Imatge de l'edició anterior{"name":"2022/10/17/11/56/63cc8c2c-7ace-4932-bd5b-3d250170c8dd.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":184881}

El Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Associació Esportiva Pallars organitzen una nova edició de la Iniciativa Rius, a través de la qual durant tres jornades es farà una neteja dels rius del Parc. L’any passat hi van participar més de 220 voluntaris i 320 infants de les escoles de la zona, i es van recollir gairebé 5 tones de residus de tot tipus, des de ferralla fins a pneumàtics, passant per envasos, vidre i runa, entre altres.

L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a preservar aquests espais i conscienciar la ciutadania.

Per aquest any s’han programat tres accions distribuïdes en tres dies amb què es pretén netejar al voltant de 65 quilòmetres de lleres de rius. Les accions, que estan obertes a totes les associacions locals (esportives, culturals, públiques o privades) i públic en general, es duran a terme els dies 18, 20 i 22 d’octubre.

El dia 18 la jornada està oberta a tots els centres escolars del Pallars Sobirà. S’hi preveu la participació de 350 infants i joves, que netejaran els trams de rius que envolten les poblacions de Sort, Rialp, Llavorsí, Esterri, Tírvia i Ribera de Cardós. A més de la neteja d’aquests espais, els infants també faran un registre de camp dels tipus de residus trobats i tallers específics a les aules.

El dijous 20 d’octubre, estudiants, professors i tutors dels instituts de la comarca, juntament amb el servei de manteniment del Parc Natural de l’Alt Pirineu i els tècnics i voluntaris de l’Associació Esportiva Pallars, faran una intervenció de neteja en diversos punts del riu Santa Anna.

El dissabte 22 es durà a terme la neteja més massiva. Així, durant el matí i fins al migdia els voluntaris faran una neteja coordinada de gairebé 30 quilòmetres del tram més comercial de la Noguera Pallaresa. Les inscripcions per participar-hi es poden formalitzar a través del web www.iniciativarius.org.

Totes les deixalles recollides durant les tres accions quedaran exhibides al centre de la plaça Catarina Albert de Sort, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre aquesta problemàtica, on també es construirà una escultura amb part d’aquestes deixalles. Posteriorment, els voluntaris classificaran les restes per al seu trasllat. La jornada es tancarà amb un dinar i la projecció dels documentals Homo Residus de TV3 i Iniciativa Rius del Parc Natural.


2  

Imatges

Una imatge de l'edició anterior

Una imatge de l'edició anterior 350413

L¿any passat hi van participar més de 220 voluntaris i 320 infants de les escoles de la zona

L¿any passat hi van participar més de 220 voluntaris i 320 infants de les escoles de la zona 358252

`