Empresa i Treball

Jornades Professionals de Mercats Emissors

Catalunya recupera el 88% del turisme internacional

query_builder   17 octubre 2022 13:26

event_note Nota de premsa

Catalunya recupera el 88% del turisme internacional

  1. Avui i demà se celebren les Jornades Professionals de Mercats Emissors amb 300 persones assistents
  2. En l’acte d’inauguració, el conseller Roger Torrent i Ramió ha explicat que “cal repensar quin tipus de turisme volem i per això promovem el Compromís Nacional per un Turisme Responsable que es plasmarà en l’àmbit normatiu i en els plans estratègic i de màrqueting turístic de Catalunya”


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat avui les Jornades Professionals de Mercats Emissors, unes sessions de treball que impulsa l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i que compten amb la participació dels directors i directores de les 12 oficines de promoció turística a l’exterior de l’Agència .

El conseller ha reivindicat com a “necessàries” aquestes jornades en un moment de canvis profunds que estan afectant el conjunt de l’economia. En aquest sentit, ha afirmat que “hem de mirar on som i posar les eines per adaptar-nos a les transformacions a mig i llarg termini. L’any 2023 serà clau per definir quin pes volem que tingui el turisme i quin tipus de turisme volem, tenint en compte la demanda, des del punt de vista dels mercats i dels productes. Torrent també ha destacat “les oportunitats que ofereixen la sostenibilitat i la digitalització que han d’impregnar tot el model productiu, així com els canvis en els hàbits de consum”.

El titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “cal fer l’exercici de repensar-nos. Per això promovem el Compromís Nacional per un Turisme Responsable que es plasmarà en l’àmbit normatiu i en els plans estratègic i de màrqueting turístic de Catalunya”.

A les Jornades, que han començat avui, també participen la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, explicant el potencial del Pla territorial de l'enogastronomia a Catalunya als mercats emissors, especialment en els d’Europa Central i Amèrica del Nord; així com el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, que intervé per parlar sobre la importància turística dels grans esdeveniments internacionals. Els acompanyen professionals i representants d’empreses, exemples de bones pràctiques en l'àmbit de la sostenibilitat i la digitalització, eixos principals de les sessions.

Després d’aquests dos dies de sessions presencials, amb 300 persones assistents, les empreses catalanes encara tenen l’oportunitat d’aprofundir en aquells mercats que els interessin amb les més de 350 cites virtuals i individuals agendades amb els directors i les directores de les Oficines de Promoció Turística de l’ACT.

Turisme internacional a Catalunya

Entre gener i agost d’aquest any, els turistes internacionals que han viatjat a Catalunya suposen ja el 88% de la xifra d’arribades del mateix període de 2019. Pel que fa a la despesa fins el mes d’agost d’enguany, ha estat de 11.232 milions d’euros (-31,6%); en el cas de les pernoctacions, se situen en prop de 59,5 milions (-22,8%).

L’alentiment en la despesa internacional aquest any, està lligada al context actual i al tancament de mercats internacionals com ara Japó, Rússia i Xina, que es caracteritzen per generar una despesa més elevada.


Evolució del turisme internacional a Catalunya (gener-agost 2019/2022)

Evolució del turisme internacional a Catalunya {"name":"2022/10/17/13/12/e88d86fd-8ba3-47d3-8eda-80b36ce7f004.JPG","author":"EMT","type":"0","location":"0","weight":74767}


Oficines de Promoció Turística de Catalunya a l’exterior

L’ACT disposa d’una xarxa potent d’oficines de promoció turística arreu del món ubicades a Brussel·les, Frankfurt, París, Milà, Hèlsinki, Londres, Madrid, Moscou, Singapur, Beijing, Nova York i São Paulo, que cobreixen els mercats europeus, asiàtics i americans. Entre d’altres objectius, treballen per promocionar i posicionar la marca Catalunya i l’oferta turística catalana; orientar la promoció a la demanda real; identificar els principals agents turístics; fer el seguiment dels principals indicadors turístics; i vetllar per assegurar la presència de la destinació turística catalana.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

3  

Imatges

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat avui les Jornades Professionals de Mercats Emissors.

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat avui les Jornades Professionals de Mercats Emissors. 2482892

Taula rodona de les Jornades Professionals de Mercats Emissors, que impulsa l Agència Catalana de Turisme.

Taula rodona de les Jornades Professionals de Mercats Emissors, que impulsa l Agència Catalana de Turisme. 645839

Evolució del turisme internacional a Catalunya (gener-agost 2019/2022)

Evolució del turisme internacional a Catalunya (gener-agost 2019/2022) 74767

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia