Interior

Interior demana a l'Estat el traspàs de les competències dels examinadors dels carnets de conduir

query_builder   18 octubre 2022 15:03

event_note Nota de premsa

Interior demana a l'Estat el traspàs de les competències dels examinadors dels carnets de conduir

Foto{"name":"2022/10/18/14/58/61cd0cba-f4dd-4a34-8a6f-fd5b6e91f242.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":151091}

Interior presenta un informe al Govern sobre les dificultats existents com a conseqüència dels dèficits en el servei d’examinadors

El Departament d’Interior ha presentat avui al Govern de la Generalitat un informe sobre les dificultats existents a Catalunya per a l’obtenció del permís de conduir, com a conseqüència dels dèficits en el servei d’examinadors que presta l’Administració de l’Estat, i propostes de solució.

Actualment, a Catalunya hi ha una llista d’espera de 65.148 persones per examinar-se de les pràctiques i poder obtenir el permís de conduir. A més, s’ha produït una centralització, en les capitals de província, fet que provoca que els alumnes de diferents comarques catalanes s’hagin de desplaçar per poder realitzar els exàmens teòrics i pràctics.

L’any 2015, la DGT es va comprometre a incrementar les plantilles de personal examinador, que s’havia de repartir entre tots els centres de l’Estat, per poder atendre l’excés de demanda. Aquestcompromís legislatiu no s’ha complert. El retard en l’obtenció del permís de conduir i la falta d’examinadors limita el dret a la mobilitat dels catalans i les catalanes i limita, entre altres, les oportunitats laborals de la població de Catalunya.

Per aquest motiu, el Departament d’Interior ha elaborat algunes propostes de solució que passen per oferir a la Dirección General de Tráfico un acord de col.laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant conveni o encàrrec de gestió amb el Servei Català de Trànsit, per reforçar el nombre d’examinadors a Catalunya i per tornar a posar en funcionament tots els centres comarcals on es poden examinar els alumnes.

D’altra banda, també es proposa demanar a la Dirección General de Tráfico que delegui la gestió dels examinadors en el Servei Català de Trànsit del Departament d’Interior, i per últim, sol·licitar al Govern de l’Estat el traspàs a la Generalitat de les funcions i els recursos suficients per exercir la competència dels examinadors del permís de conduir.

El Servei Català de Trànsit, com a autoritat del trànsit a Catalunya, pot assumir el traspàs del cos d’examinadors de la DGT i realitzar els exàmens per a l’obtenció del permís de conduir.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia