Empresa i Treball

El conseller d Empresa i Treball s ha reunit aquesta tarda amb els directors de les 40 oficines d¿ACCIÓ al món

Roger Torrent: "Les exportacions s'han consolidat com el motor econòmic del país i ja equivalen al 33% del PIB català"

query_builder   19 octubre 2022 17:38

event_note Nota de premsa

Roger Torrent: "Les exportacions s'han consolidat com el motor econòmic del país i ja equivalen al 33% del PIB català"

  1. El conseller d’Empresa i Treball s’ha reunit aquesta tarda amb els directors de les 40 oficines d’ACCIÓ al món per analitzar els reptes de l’empresa catalana a l’estranger, marcats per les tensions geopolítiques internacionals i el nou context postpandèmia
  2. Els directors s’han desplaçat a Catalunya en el marc de la Setmana de la Internacionalització, l’acte anual de referència en aquest camp que ha aportat les eines a les empreses exportadores catalanes per adaptar-se a aquest nou escenari mundial
  3. En el marc d’aquest acte, ACCIÓ ha guardonat aquest matí les empreses Freshly Cosmetics, Toni Pons i Concentrol per la seva estratègia d’internacionalització digital


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat aquest dimecres que “les exportacions catalanes s’han consolidat com el motor econòmic del país i ja equivalen al 33% del PIB català, una ràtio superior a la de països de dimensió similar com Dinamarca, Suècia, Portugal o Finlàndia”. Torrent ho ha dit durant una reunió amb els directors de les 40 oficines d’ACCIÓ al món per analitzar els reptes de l’empresa catalana a l’estranger, marcats per les tensions geopolítiques internacionals i el nou context postpandèmia.

El titular d’Empresa i Treball ha subratllat que “malgrat tots els entrebancs, el 2021 va tornar a ser un any de rècord per a les exportacions catalanes i en el que portem de 2022 estan registrant creixements superiors al 20%”. En aquest sentit, ha destacat “la robustesa del sector exterior català, que en cap cas s’ha replegat i que durant la pandèmia s’ha adaptat a la nova manera de fer negocis al món”.

Tot i això, Torrent ha apuntat reptes actuals als quals les empreses catalanes han de fer front com el trencament de cadenes de valor global, la crisi d’aprovisionament, l’augment dels preus de les matèries primeres i del transport marítim, la inflació i les tensions geopolítiques internacionals. La resposta a aquests reptes és “apostar encara més per la internacionalització per guanyar independència dels cicles econòmics, diversificar riscos i vies d’aprovisionament, innovar més per poder ser competitius i, en definitiva, poder resistir millor les crisis”, ha explicat.

Setmana de la Internacionalització

Precisament, els directors de les 40 oficines d’ACCIÓ al món s’han desplaçat a Barcelona i arreu del territori des de dilluns i fins divendres amb motiu de la Setmana de la Internacionalització, el principal acte que se celebra anualment a Catalunya per promoure la internacionalització del teixit empresarial català.

A la jornada central organitzada aquest matí al World Trade Center, ACCIÓ ha guardonat Freshly Cosmetics, Toni Pons i Concentrol per la seva estratègia d’internacionalització digital. Es tracta de les tres empreses catalanes premiades pels Catalonia Trade Leaders, un nou reconeixement impulsat per la Generalitat per distingir projectes empresarials de sortida a l’exterior en un context de complexitat global a causa de la pandèmia i les tensions geopolítiques actuals.

La Setmana de la Internacionalització va començar dilluns i s’allargarà fins divendres a Barcelona i arreu del territori. Les empreses hauran pogut participar en més de 20 tallers, jornades i conferències i reunir-se amb els directors de les oficines d’ACCIÓ a l’estranger. Enguany ha estat coorganitzat conjuntament entre ACCIÓ i les Cambres de Comerç de Catalunya, Foment del Treball, Pimec, Amec, Secartys, Unió Patronal Metal·lúrgica, CaixaBank, Cecot, TecnoCampus, Port de Barcelona, CESCE, ESCI-UPF, Escola Europea Intermodal Transport i la Direcció General de Formació Professional (Departament d'Educació).

Oportunitats de negoci al món

En el marc de la jornada d’aquest dimecres s’ha fet públic un estudi d’ACCIÓ que identifica 463 noves oportunitats de negoci per a les empreses catalanes arreu del món. Estan localitzades en 108 països, sobretot a Àsia i Europa, mentre que sectorialment destaquen les oportunitats en els àmbits de la maquinària i els béns d’equip, l’alimentació, la salut, la química i les TIC-digitalització de la indústria.

Per tal de destriar els sectors amb més potencial, l’estudi crea l’Índex d’oportunitats de negoci internacionals d’ACCIÓ, que combina tot un conjunt de variables agrupades en quatre blocs: la relació comercial de les empreses catalanes envers el sector i país en qüestió, el pes del sector al país, la mida del mercat i la seva facilitat per fer-hi negocis.

A més, per facilitar-ne l’accés a l’empresa catalana, ACCIÓ ha creat el Recomanador d’oportunitats de negoci internacional, una eina interactiva que amb només tres clics presenta les millors opcions d’aquestes oportunitats de negoci per a cada pime.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia