Palau Robert

Imatge gràfica CRIMS L'EXPOSICIÓ

Oberta al públic a partir del 26 d'octubre a la Sala 3

"CRIMS L'EXPOSICIÓ", la gran inauguració de tardor al Palau Robert

query_builder   20 octubre 2022 12:40

event_note Nota de premsa

Oberta al públic a partir del 26 d'octubre a la Sala 3

"CRIMS L'EXPOSICIÓ", la gran inauguració de tardor al Palau Robert

El Palau Robert inaugura el proper dimarts 25 d’octubre CRIMS L’EXPOSICIÓ, que es podrà visitar fins al 10 d’abril del 2023. Després de néixer com a programa de Catalunya Ràdio, créixer a TV3 i consolidar-se mitjançant diversos llibres, Crims  serà ara també una exposició, perquè, segons Carles Porta “hi ha un valor afegit evident en tocar, veure i sentir les coses”.


L’exposició és una experiència immersiva en el món del programa Crims des de tres punts de vista: el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen. En paraules de Porta, “en aquesta exposició es parla de víctimes, d’assassins i d’investigadors”.

Tot el que s’hi veu ha passat. Els fets, els noms i els llocs són reals. Algunes escenes i elements estan dramatitzats, però el contingut consta en documents o prové de testimonis que eren al lloc dels fets.

Organitzada per la Direcció General de Difusió i comissariada per Carles Ortet, ha comptat amb la col·laboració especial de Carles Porta. El disseny museogràfic és de Zoopa, i el disseny gràfic, de Daniel Ebosogo, Elena Villares i Sergi Comabella.

L’exposició ocuparà el segon pis de Palau Robert fins ben entrat el mes d’abril de 2023. Ha comptat amb aportacions del Fons documental de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i True Crime Factory. Juanjo Sánchez i Carol Quesada, amb la col·laboració d’Anna Punsí, Ona Tura i Laura Tremoleda, han rebut l’assessorament de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra.

La producció audiovisual, els enregistraments i la recerca documental són obra de les productores Goroka, True Crime Factory, Zoopa i Televisió de Catalunya

Amb CRIMS L’EXPOSICIÓ, els visitants podran viure una experiència física i interactiva relacionada amb diferents casos i sempre amb l’aposta del programa per comprendre els secrets ocults de la ment humana: mitjançant un QR podrà participar des del seu mòbil en un joc de pistes interactiu dins de l’exposició i qui els acabin resolent obtindran el codi per accedir a la sala oculta.

El públic es convertirà, així, en part de la investigació i la resolució dels episodis més comentats de Crims, i ho farà, entre d’altres, amb eines de realitat augmentada. A més de l’exposició, mentre duri la mostra es faran visites guiades i taules rodones de temàtica relacionada.

L’entrada a l’exposició és lliure i gratuïta.


Inauguració oficial: a les 18:00h del dia 25 al Palau Robert. Benvinguda a càrrec del secretari de Difusió i Mitjans de Comunicació, Oriol Duran. Amb intervencions del comissari de l’exposició, Carles Ortet i de la presidenta del Consell de Govern de la CCMA, Rosa Romà. Cloenda de l’Honorable consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Amb la presència de la directora general de Difusió, Eva Pomares, la directora de Palau Robert, Beth Abad, i el director de Crims, Carles Porta.

Visita prèvia de l’exposició i passi per a la premsa: a les 16.30h del dia 25 a la sala 3. Visita conduïda pel comissari, Carles Ortet.

Confirmacions d’assistència premsa: Per tal de garantir una bona atenció als mitjans a la visita prèvia, es requereix confirmació d’assistència a Sandra Iglesias (sandra.iglesias@gencat.cat) i/o a Martí Porter (mporter@gencat.cat, tel. i WhatsApp 637 948 341)

Hashtag de l’exposició: #expocrims

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia