Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Serret i el nou delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles

Viatge oficial a Brussel·les

Consellera Serret, des de Brussel·les: "Volem ser un soci actiu i proactiu del projecte europeu"

query_builder   20 octubre 2022 13:22

event_note Nota de premsa

Viatge oficial a Brussel·les

Consellera Serret, des de Brussel·les: "Volem ser un soci actiu i proactiu del projecte europeu"

  1. La consellera Meritxell Serret ha acompanyat el president Aragonès a la capital europea, on es reuneixen amb dos comissaris, i ha dit que el Govern es posa a plena disposició de la UE
  2. Serret també ha anunciat que Ignasi Centelles serà el nou delegat del Govern davant la UE
La consellera Serret i el nou delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles
La consellera Serret i el nou delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles.
{"name":"2022/10/20/13/22/d54acb81-d314-4cd7-9ba4-5f9347ac31d3.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":66494}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, han viatjat a Brussel·les per reunir-se amb dos comissaris europeus: Didier Reynders, comissari de Justícia, i Thierry Breton, comissari de Mercat Interior. Amb Reynders parlaran avui del cas Pegasus, i amb Breton, demà, amb la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, de les propostes i iniciatives al voltant del xip europeu i alhora de la transició energètica amb l’aposta catalana per l’hidrogen verd.

“Amb aquest viatge refermem la vocació europeista del Govern i de la societat catalana”, ha declarat la consellera Meritxell Serret, que ha afegit que “tenim claríssim que el futur de Catalunya passa per la Unió Europea”. “Volem ser un soci actiu i proactiu del projecte europeu, i alhora també volem refermar la importància d’aquesta Delegació del Govern davant la Unió Europea”. És en aquest sentit que la consellera Serret ha anunciat que Ignasi Centelles serà el nou delegat del Govern davant la Unió Europea, i es completa així el relleu al capdavant del Departament: “d’aquesta manera tanquem el cicle de renovació de l’equip del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, que s’ha volgut fer amb la màxima celeritat, per donar un missatge de solidesa i continuïtat a l’acció exterior del Govern i de la Catalunya sencera, i amb tot el respecte i reconeixement a l’anterior equip”, ha explicat Serret.

La consellera Serret ha subratllat que “la prioritat d’aquest Govern i d’aquest Departament és refermar l’aposta de guanyar credibilitat i reputació a escala internacional per mitjà de l’acció de govern” i ha volgut remarcar que “les delegacions són una peça fonamental en aquest sentit”.

Centelles, que serà nomenat en els propers dies, ha estat presentat a l’equip de la Delegació i també als mitjans de comunicació. És “una persona que fa anys que treballa entorn de les institucions europees i que coneix també molt bé la comunitat catalana a Bèlgica”, ha dit la consellera Serret del nou delegat, i s’ha mostrat convençuda que “farà molt bona labor per donar continuïtat a l’aposta europeista del Govern, que s’ha mantingut des de l’inici de la Generalitat”.

Reunions amb els comissaris Reynders i Breton

“Volem conèixer de primera mà les intencions de la Comissió Europea, i alhora posar-nos a plena disposició de la Unió Europea”, ha assegurat la consellera Serret. “D’una banda”, ha precisat, “perquè Catalunya sigui un soci actiu en la investigació de l’espionatge polític que està tenint lloc a Europa i que ha afectat ciutadans i ciutadanes de Catalunya, sobretot del moviment independentista”.“Ens posem a plena disposició per col·laborar amb l’estratègia que està marcant la Comissió Europea per donar resposta i garantir els drets de tots els ciutadans i ciutadanes europeus”, ha insistit Serret.

D’altra banda, Serret ha explicat que al comissari Breton se li traslladarà com des de Catalunya “contribuïm en l’aposta europea d’avançar en el xip europeu, en l’aposta digital europea, i alhora en la transició energètica amb la proposta de la Vall de l’Hidrogen per impulsar l’hidrogen verd a Catalunya”.

3  

Imatges

La consellera Serret a Brussel·les

La consellera Serret a Brussel·les 158706

La consellera Serret i el nou delegat davant la UE, Ignasi Centelles

La consellera Serret i el nou delegat davant la UE, Ignasi Centelles 150756

President Aragonès, consellera Serret, secretari Royo i delegat Centelles

President Aragonès, consellera Serret, secretari Royo i delegat Centelles 76891

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia