1. La consellera de Cultura destaca “l’enorme potència del sector del llibre català” en una trobada amb autors, editorials i institucions presents a la fira
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el director de l'Institut Ramon Llull, Pere Almeda.
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el director de l'Institut Ramon Llull, Pere Almeda.
{"name":"2022/10/20/17/05/f74cc6ce-f593-463f-9e00-380a368e1531.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":281154}


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha afirmat avui que “Catalunya és un actor consolidat dins de la Fira de Frankfurt” i que “els autors i autores que hi participen porten la cultura catalana al més alt nivell”. Garriga visita avui la Fira, en què la literatura i el sector editorial català tornen a tenir una presència rellevant a través dels autors que la representaran i d’un estand col·lectiu en què seran presents els professionals del sector i les principals institucions que treballen per al foment i la projecció internacional de les lletres catalanes.

La consellera de Cultura ha participat en una trobada a la Fira amb tot el sector editorial català, amb representants de les diverses institucions i amb una àmplia representació d’agents internacionals del llibre. També hi han participat la delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya, Marie Kapretz; el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta, i el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda.

En el marc de la trobada, Garriga ha assenyalat que “la industria, els autors, agents o les editorials catalanes, com a protagonistes de la Fira, fan possible que Catalunya tingui una presència sòlida i constant a nivell internacional”. “A tots els professionals catalans que formeu part de la Fira de Frankfurt: continueu per aquest camí, perquè sou una referència per al país”, ha afegit.

Enguany la literatura catalana serà present a la Fira amb 14 autors i més de 50 editorials. Per a Garriga, això “no passa perquè sí”, sinó perquè “la potència del sector del llibre català és enorme”. En qualsevol cas, la consellera de Cultura ha recordat que “l’obligació de les institucions és ajudar i recolzar el sector” a la Fira. En aquest sentit, ha apuntat que el Departament de Cultura, a través de l’ICEC i l’Institut Ramon Llull, fa més de 20 anys que dona suport als editors i autors catalans per ser a Frankfurt.

Garriga també ha ressaltat la importància de la Fira de Frankfurt com a “cita imprescindible en el calendari anual del món del llibre” perquè el “80% dels contractes anuals de drets d’autor de l’àmbit editorial internacional se signen durant aquests dies”. La consellera de Cultura, a més, ha assenyalat que “la potència del sector del llibre català és enorme, amb una facturació que el 2021 va superar els 1.200 milions d’euros, una ocupació que supera les 25.000 persones i un creixement global xifrat, l’any 2021, en un 15% respecte de les xifres del 2019”.