Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Sant Andreu de la Barca dues dones per estafar clients al club nocturn on treballaven

query_builder   21 octubre 2022 08:05

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Sant Andreu de la Barca dues dones per estafar clients al club nocturn on treballaven

. Les arrestades barrejaven fàrmacs amb les consumicions dels clients per poder fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes de crèdit

.  Fins al moment hi ha quatre denúncies però no es descarta que hi hagi més víctimes

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir, dijous 13 d'octubre, dues dones com a presumptes autores de quatre delictes d'estafa i un delicte contra la salut pública, per utilitzar substàncies perilloses que poden causar un greu dany per a la salut. Així mateix, van detenir una tercera dona per tinença d'una quantitat de cocaïna considerada com a delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar a finals de setembre quan els mossos van tenir coneixement que s'havien presentat quatre denúncies per estafa que tenien un nexe comú: totes les víctimes havien denunciat càrrecs fraudulents als seus comptes bancaris els dies i franges horàries en què havien estat clients al mateix club nocturn de Sant Andreu de la Barca. Les quanties estafades, eren petites però molt seguides i anaven dels 150 euros a una de les víctimes fins als gairebé 3.000 euros d’una altre.

Els investigadors van esbrinar que les víctimes, durant la seva estada en aquest local i després de prendre unes copes, havien perdut la noció del temps, s’havien trobat malament i que no recordaven res del que havia succeït posteriorment. Més tard, es van adonar que s'havien fet càrrecs no autoritzats de diferents quanties amb les seves targetes de crèdit en un període de temps molt curt, que sempre coincidia amb la seva estança en l'establiment. Els mossos també van constatar que, mesos enrere, la Policia Local de Sant Andreu de la Barca havia atès un altre client del mateix club, que també manifestava que, tot i consumir només una consumició alcohòlica, havia tingut dificultats inclús per mantenir l’equilibri.

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van aconseguir acreditar que les dues encarregades del local eren les úniques que servien les copes i que cobraven les consumicions dels clients i que presumptament s’aprofitaven d'aquesta situació per barrejar diversos fàrmacs amb les begudes alcohòliques amb l’objectiu de minvar les capacitats cognitives dels clients i poder-los fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes de crèdit.

Un cop constatat que les investigades estiguessin cometent un delicte contra la salut pública amb evident risc per a la salut de les víctimes, el 13 d’octubre es va dur a terme un dispositiu policial que va permetre realitzar l'entrada i escorcoll al club i que va concloure amb la detenció de les dues encarregades de l'establiment.

Al local els mossos van localitzar una caixa de fàrmacs darrere del taulell a la qual s’hi podia llegir l'anotació "Dormir". Al seu interior hi havia diversos comprimits de fins a deu medicaments diferents, la majoria utilitzats per al tractament de l'ansietat. Així mateix, els investigadors van localitzar a la barra una llibreta a la qual hi havia anotats els números PIN de les targetes de diversos clients.

Davant d’aquests fets, els investigadors van detenir les dues dones com a presumptes autores d'un delicte d'estafa i un delicte contra la salut pública. També van detenir una treballadora del club, ja que es trobava en possessió de deu grams cocaïna i la tinença d'aquesta quantitat d’aquesta droga és considerada un delicte contra la salut pública.

Les dues responsables del local van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La tercera detinguda va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l'espera que la citi el jutge.

La investigació continua oberta i no es descarta que es facin noves detencions i que apareguin més víctimes de l'estafa.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 21 d'octubre de 2022


3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 314625

Foto 2

Foto 2 456717

Foto 3

Foto 3 324173

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia