Empresa i Treball

L¿empresa catalana AE Innova obre mercat al Japó

L'empresa catalana AE Innova obre mercat al Japó amb la instal·lació dels seus sensors sense cables en una planta química

query_builder   23 octubre 2022 11:00

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana AE Innova obre mercat al Japó amb la instal·lació dels seus sensors sense cables en una planta química

  1. La companyia de Terrassa ha arribat a un acord amb CBC Group per instal·lar una desena d’aparells per monitoritzar l’estat de la maquinària que funcionen de forma autònoma aprofitant l’escalfor
  2. Per a la seva entrada al mercat japonès, AE Innova ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Tòquio
  3. L’empresa es troba immersa en una ronda d’inversió amb l’objectiu de captar cinc milions d’euros per abordar el mercat europeu després d’un pilot exitós a 15 grans instal·lacions industrials de l’Estat


L’empresa catalana AE Innova (Terrassa, Vallès Occidental) s’ha introduït al mercat japonès amb la instal·lació dels seus sensors autònoms sense cables per al manteniment de maquinària industrial en una planta química. La companyia egarenca ha arribat a un acord amb el conglomerat CBC Group per proveir-la amb els seus dispositius, que no tenen bateria i funcionen de forma autònoma aprofitant la mateixa escalfor de l’entorn industrial, convertint-la en electricitat neta i sostenible. Aquests sensors monitoritzen les vibracions de la maquinària i permeten fer un manteniment predictiu alertant quan es produirà la fallada per tal d’evitar els riscos i costos que suposarien haver d’aturar el procés productiu.

Per a la seva entrada al mercat japonès, AE Innova ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Tòquio.

El dispositiu desenvolupat per AE Innova s’instal·larà a les màquines rotatives, bombes i compressors d’una de les plantes químiques de CBC Group al Japó, un conglomerat empresarial que reuneix negocis en sectors com la química, l’electrònica, l’automoció o la salut. A més, amb el programari al núvol que també ha dissenyat AE Innova, és possible fer un manteniment predictiu de la maquinària aportant un estalvi econòmic i mediambiental gràcies al fet d’alimentar-se de forma autònoma amb l’escalfor de la planta i no utilitzar bateries de liti que calgui renovar periòdicament.

Pel CEO d’AE Innova, David Comellas, “és un repte majúscul perquè hem hagut d’adaptar el dispositiu a les especificitats del país, però ens obre la porta a un mercat molt important per la seva potència industrial i per donar-nos l’opció d’entrar des d’aquí a la resta de països asiàtics”. En aquest sentit, valora, “serem de les poques empreses estrangeres que venen tecnologia al Japó”.

D’entrada, AE Innova ha rebut una primera comanda de CBC Group per instal·lar una desena dels seus dispositius en una de les seves plantes químiques, amb la voluntat d’acabar-ho estenent a més instal·lacions del grup. Aquest acord inicial ha estat fruït de la participació de l’empresa egarenca en un programa especial per presentar solucions innovadores de startups a potencials clients i inversors japonesos, on hi va accedir de la mà d’ACCIÓ, que va identificar l’oportunitat gràcies a la relació amb l’Advance Telecommunications Research Institute International (ATR). “L’Oficina d’ACCIÓ a Tòquio ha estat d’una gran ajuda, especialment per a la certificació del producte i l’adaptació a les normatives locals”, valora Comellas.

AE Innova produeix els seus dispositius de forma íntegra amb proveïdors locals i el muntatge es fa en una planta de la mateixa ciutat de Terrassa. Tot i així, “hem dissenyat tota la cadena de valor per poder acabar fabricant a prop dels clients de forma local, que és el que va d’acord amb la nostra filosofia per treballar pel medi ambient”, recorda el CEO de l’empresa.

El dispositiu d’AE Innova ja s’ha testejat de forma pilot amb resultats exitosos a 15 instal·lacions industrials de l’Estat i, a més, l’empresa també ha tancat un acord per començar a distribuir-lo a la zona del Golf Pèrsic. Per tal d’impulsar l’entrada de la seva tecnologia al mercat europeu, AE Innova es troba immersa en una ronda de finançament amb l’objectiu de captar cinc milions d’euros, dels quals un ja està compromès per la Comissió Europea, que inverteix en l’empresa a través del European Innovation Council.

Fundada el 2014 a Terrassa (Vallès Occidental) amb la idea de treballar en l’aprofitament de l’escalfor industrial per a la generació d’energia, el 2017 AE Innova va pivotar cap a la fabricació de sensors sense bateries, aprofitant la tecnologia desenvolupada en el camp termoelèctric. Actualment, l’empresa compta amb 16 treballadors i està considerada una de les Top 50 Deep Tech Scale-ups segons la iniciativa EIC ScalingUp, finançada per la Comissió Europea.



Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia