Delegació a Girona

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (1)

Gran participació en la primera trobada entre agents econòmics i direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP a comarques gironines

query_builder   21 octubre 2022 15:39

event_note Nota de premsa

Gran participació en la primera trobada entre agents econòmics i direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP a comarques gironines

  1. Laia Cañigueral: “La trobada d’avui és un primer pas per iniciar i facilitar els contactes entre centres educatius i el sector socioeconòmic, amb la voluntat de fomentar la formació professional”.
  2. Un centenar de persones han participat en aquesta primera jornada de treball en xarxa.
  3. A la trobada hi han participat un 70% dels centres educatius, amb una representació del 84% dels cicles formatius que es duen a terme a la demarcació de Girona. 

Un centenar de persones, entre representants dels centres educatius on s’imparteix formació professional i agents socioeconòmics de la demarcació, s’han aplegat aquest matía la seu de la Generalitat a Girona per posar en comú les necessitats del mercat laboral i l’oferta de formació professional que hi ha al territori. Coordinada per la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, la jornada que s’ha dut a terme hainclòs diverses dinàmiques de coneixença i treball entre grups amb l’objectiu de treballar de forma conjunta per planificar la formació professional del futur a la vegueria de Girona.

A la trobada hi han participat un 70% dels centres educatius, amb una representació del 84% dels cicles formatius que es duen a terme a la demarcació.

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (1){"name":"2022/10/21/15/34/840ef46e-56b8-4685-9201-557be5d563a7.jpeg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":512206}


La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral i Olivé, ha fet èmfasi en la “necessitat d’interrelacionar la planificació d’ofertes de formació professionali les mancances del mercat laboral de forma transversal i interdepartamental, entre totes i tots”. També ha volgut remarcar que la trobada d’avui ha sigut un inici:“La trobada d’avui és un primer pas amb l’objectiu de conèixer-nos, posar-nos cara, i iniciar una relació més directa entre direccions de centres i agents socioeconòmics de la demarcació per detectar coses a millorar.”

Cañigueral també ha volgut agrair l’interès dels participants en assistir a la jornada“volem impulsar un canvi de paradigma i prestigiar la formació professional, un element clau per al futur, però també pel present, i és important que totes i tots els que estem avui aquí compartim aquest propòsit”.

“Hi ha feina a fer, hem de seguir amb aquest diàleg que avui hem començat i treballar també per despertar i orientar vocacions entre els més joves”, ha reblat la delegada.

La formació professional és una prioritat del Govern de la Generalitat, tal com van presentar el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el passat mes d’abril. En total, a Catalunya, s’ha dut a terme una inversió de 726,6 milions d'euros a l’oferta integrada d’FP, que suposa un total de 413.373 places, un 34% més que l'any passat.

Des de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona ja es va impulsar,al mes de març, la Taula d’impuls de la Formació Professional,un punt de trobada a les comarques gironines on treballar conjuntament entre les patronals, els sindicats, les cambres de comerç i els diversos Serveis Territorials implicats en la formació professional. L'objectiu principal de la Taula, que ja s’ha reunit tres ocasions, és fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, aprofitant els punts forts del territori iestablint un diàleg i un treball conjunt entre la Delegació del Govern a Girona i els agents socials i econòmics del territori.

4  

Imatges

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (1)

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (1) 512206

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (2)

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (2) 511252

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (3)

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (3) 124353

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (4)

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP (4) 565636

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia