. A la detinguda se li atribueixen fins a 8 delictes continuats d’estafa i d’usurpació de l’estat civil i ús de document autèntic sense estar legitimitat, comesos entre agost i setembre a Catalunya i a la resta d’Espanya

. Amb el carnet d’identitat sostret prèviament a la víctima, es feia passar per ella a l’entitat bancària i realitzava reintegraments o transferències, fins obtenir més de 74.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sarrià-Sant Gervasi han detingut a Rubí una dona, de 45 anys, per un delicte continuat d’estafa i usurpació d’identitat i ús de document autèntic sense estar legitimitat. Els investigadors, a partir de diversos casos detectats des de l’agost a diverses entitats financeres de Barcelona, i que seguien el mateix modus operandi, van iniciar una investigació policial que ha permès identificar, localitzar i detenir una dona com a la presumpta autora dels fets.

La detinguda utilitzava documents nacionals d’identitats que prèviament havia sostret i que pertanyien a clients de l’entitat bancària on cometia les operacions fraudulentes. Amb aquesta documentació, anava a una oficina de l’entitat i, fent-se passar per la víctima, realitzava reintegraments o ordenava transferències bancàries d’importants sumes de diners. Com a pas previ, la detinguda visitava una oficina bancària diferent a on cometria el fet, per comprovar si la titular del document sostret, i que pretenia suplantar, tenia comptes bancaris en aquella entitat i conèixer el seu saldo.

Per dificultar la seva identificació, la dona no actuava sempre en els mateixos bancs o caixes i, fins i tot, va actuar fora de Catalunya. Com és el cas detectat el passat 7 de setembre en una oficina bancària d’un municipi d’Albacete, des d’on va fer una transferència de quasi 49.000 euros. Dies més tard, el 16 de setembre, va fer una altra transferència per import de gairebé 15.000 euros des d’una oficina de Sant Fruitós del Bages.

Des que es va tenir coneixement del primer fet detectat a Barcelona a finals d’agost, i fins el moment de la seva detenció, el passat 17 d’octubre, la detinguda va arribar a transferir o fer reintegraments en efectiu per import de més de 74.000 euros. Amb anterioritat ja havia estat detinguda per fets similars a Madrid, l’1 de setembre, i el 22 de setembre a Manresa. En aquest darrer cas, va intentar fer una transferència amb un DNI sostret a nom d’una altra dona per import de 29.000 euros però l’oficina bancària es va adonar de la suplantació d’identitat i va donar avís al 112.

La detinguda va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 22 d’octubre de 2022

1  

Imatges

Foto cas dona usurpadora

Foto cas dona usurpadora 114077