Drets Socials

dues persones donant-se les mans

S'obre la convocatòria per proveir més de 300 noves places de residència i llar residència per a persones amb discapacitat

query_builder   24 octubre 2022 17:13

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria per proveir més de 300 noves places de residència i llar residència per a persones amb discapacitat

Per territoris, 210 places corresponen a Barcelona, 32 a Girona, 32 a Lleida, 28 a Tarragona i 19 a les Terres de l’Ebre


El Departament de Drets Socials obre demà la convocatòria pública per proveir de places la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública en l’àmbit de les persones amb discapacitat mitjançant el concert social. Aquesta assignació de places, publicada d’acord amb el Decret 69/2020 de 14 de juliol d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, té per objectiu donar resposta a les necessitats residencials del col·lectiu de persones amb discapacitat.

En concret, es tracta de 321 places en el conjunt de Catalunya per a 4 tipus de serveis: 81 places per a centres residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport extens (trastorns de conducta), 16 places per a centres residencials per a persones amb discapacitat física amb necessitat de suport extens o generalitzat, 38 places per a llars residència per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport extens (trastorns de conducta), i 186 places per a llars residència per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport intermitent, limitat, extens o generalitzat.

Per territoris, 210 places corresponen a Barcelona, 32 a Girona, 32 a Lleida, 28 a Tarragona i 19 a les Terres de l’Ebre.

Per accedir a aquesta convocatòria, les entitats han de disposar de l’acreditació corresponent i el servei ha d’estar inscrit en el registre d’entitats, serveis i establiments socials d’aquest Departament. El termini per presentar les sol·licituds s’acaba el 15 de novembre.

El Departament de Drets Socials té com a prioritat reduir les llistes d’espera per accedir a places de centres residencials. La convocatòria que s’obre demà respon a aquest compromís i s’emmarca, a més, en el pla presentat pel Govern per ampliar el nombre de places dels serveis adreçats a les persones amb discapacitat.

Més informació i accés al tràmit, aquí.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia