El Departament i el sector van acordar aquest augment, que ha de repercutir en la millora de les condicions laborals de les treballadores
Aquesta proposta representa una inversió de 45 milions d’euros destinada a l’àmbit de l’atenció a la dependència, la discapacitat, la salut mental i la infància, entre d’altres
El Departament de Drets Socials sotmet des d’avui a informació pública la iniciativa per actualitzar els preus i imports en determinats serveis de la Cartera de Serveis Socials. Es tracta del pas previ per a l’aprovació de l’Ordre que incrementarà un 3% les tarifes dels serveis especialitzats en els àmbits de la gent gran, la discapacitat, la salut mental, la infància i l’adolescència, l’acolliment i l’adopció, l’atenció precoç, el suport a l’autonomia, les drogodependències, VIH/sida i les tuteles. Aquest augment en les tarifes serà retroactiu des de l’1 de gener del 2022 i representarà una inversió de 45 milions d’euros per part de la conselleria. Fins el 3 de novembre, qui ho desitgi pot examinar el text del projecte normatiu i formular-hi les al·legacions i observacions que consideri oportunes.
La iniciativa d’incrementar les tarifes dels serveis d’atenció a les persones que impulsa el Departament és fruit de l’acord amb les patronals representants de les entitats proveïdores de la xarxa de serveis socials d’atenció pública. En el marc de l’acord, les patronals assumeixen el compromís que l’augment repercutirà en el sou de les treballadores i treballadors del sector. En aquest sentit, la millora de les condicions laborals ha de permetre més estabilitat al personal i situar l’atenció a les persones com un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar.
L’acord va ser subscrit per les patronals següents: Associació Catalana d'Entitats de Salut; Associació Catalana de Recursos Assistencials; Associació de Centres d'Atenció a la Dependència de Catalunya; Associació Empresarial d’Economia Social Dincat; Centres Socio-sanitaris Catòlics de Catalunya; Consorci de Salut i Social de Catalunya; Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya; Federació d'Entitats d'Assistència a la Tercera Edat; La Confederació Tercer Sector Social; Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç; Unió Catalana d’Hospitals i Unió de Petites i Mitjanes Residències.