Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

acte a Sicília

El Departament d'Acció Climàtica organitza un tast guiat de caves i productes catalans a Sicília

query_builder   24 octubre 2022 18:04

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica organitza un tast guiat de caves i productes catalans a Sicília

L’acte “Catalogna, dove il cibo è cultura”, un esdeveniment per promoure la cultura enogastronòmica de Catalunya, va tenir lloc el passat dissabte 22 d’octubre a Palerm (Itàlia)

L’acte va constar d’un tast de caves catalans acompanyats de plats tradicionals per posar en valor la influència dels paisatges en la cuina catalana

Aquest acte s’emmarca en el pla de promoció enogastronòmica del Departament a Itàlia, que es va estrenar a Roma el 12 de juny


Un moment del tast guiat de caves i productes catalans a Sicília
Un moment del tast guiat de caves i productes catalans a Sicília
{"name":"2022/10/24/17/52/9e5b2e5e-2c88-4ed6-85fa-29eb66602986.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":149104}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la mà de Prodeca, va organitzar el passat dissabte 22 d’octubre a Sicília l’acte “Catalogna, dove il cibo è cultura”, un esdeveniment per promoure la cultura enogastronòmica de Catalunya a Itàlia.

L’actuació, que s’ha organitzat conjuntament amb l’Associació d'agermanament Catalunya-Sicília i l’Associació Sicília Catalunya, s’ha celebrat al Palazzo Fatta de Palerm i s’emmarca en l’estratègia de projecció de la marca agroalimentària Catalunya, on el menjar és cultura que incentiva la millora de la percepció dels productes catalans arreu del món.

El delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, en la seva intervenció, va posar en valor la tasca conjunta realitzada amb PRODECA de promoció de l’alimentació i gastronomia catalana al país transalpí, així com l’oportunitat que ha suposat l’organització d’aquestes trobades per als operadors italians de conèixer més sobre els productes catalans i les seves peculiaritats.

El programa va comptar amb un tast de cinc caves catalans (dos caves de guarda, blanc i rosat, de guarda superior; un reserva i un gran reserva; i un cava de paratge), conduït pel sommelier Filippo Barbiera, acompanyat per Giovanna Peracchia, xef i consultora gastronòmica italiana, establerta a Catalunya des de fa 30 anys.

L’acte “Catalogna, dove il cibo è cultura” va tenir el doble objectiu de presentar la identitat pròpia de la cultura enogastronòmica de Catalunya a un país amb qui es comparteix estil de vida i dieta mediterrània, així com donar a conèixer els productes enogastronòmics catalans. Per això, per a cada tast es van presentar diversos maridatges amb plats tradicionals i es va destacar la influència dels diferents paisatges en la cuina catalana. Giovanna Peracchia va subratllar les similituds entre la gastronomia i els costums locals d’ambdós territoris mediterranis per reforçar-ne el seu vincle.

Un cop finalitzat el programa, la cinquantena de participants, la majoria professionals del sector (importadors, distribuïdors, sommeliers i premsa especialitzada), van fer una degustació de pa amb tomàquet, producte icònic de la gastronomia catalana, acompanyat de formatges i embotits, així com provar l’olivada, les anxoves de l’Escala i els dolços catalans.

Projecció de la marca agroalimentària a nivell internacional

Aquest és el segon acte de promoció de la gastronomia catalana que organitza PRODECA a Itàlia. El passat 12 de juny, a Roma i amb el suport de la Delegació de la Generalitat a Itàlia i l’Institut Ramón Llull, es va presentar la cultura gastronòmica catalana al complet a Roma, en un acte que va comptar amb un taller gràfic a la llibreria Ottiomomassimo amb l’escriptora Núria Parera, i un tast de vins i productes gastronòmics catalans de la mà de l’enòleg Marco Cum i la xef Giovanna Peracchia i un concert de rumba catalana al Jardí Botànic de Roma.

Aquests esdeveniments estan orientats a projectar la marca agroalimentària Catalunya, on el menjar és cultura, que serveix per reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior.

2  

Imatges

Un moment del tast guiat de caves i productes catalans a Sicília

Un moment del tast guiat de caves i productes catalans a Sicília 149104

La xef i consultora gastronòmica italiana, establerta a Catalunya des de fa 30 anys, Giovanna Peracchia, va ser una de les conductores del tast.

La xef i consultora gastronòmica italiana, establerta a Catalunya des de fa 30 anys, Giovanna Peracchia, va ser una de les conductores del tast. 3043859

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia