Empresa i Treball

Foto de grup amb dissenyadors i marques.

La 30a edició de 080 Barcelona Fashion arriba marcada per la moda circular i la innovació tecnològica

query_builder   25 octubre 2022 13:30

event_note Nota de premsa

La 30a edició de 080 Barcelona Fashion arriba marcada per la moda circular i la innovació tecnològica

• El secretari d’Empresa i Competitivitat ha destacat que 080 Barcelona Fashion és un espai “de referència al sud d’Europa amb el qual tenim l’oportunitat de projectar i donar visibilitat internacional als dissenyadors, dissenyadores i marques de moda del país”

• Una de les principals novetats d’enguany és el Reborn Fashion Show, una desfilada de roba de segona mà i reciclada


El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, ha donat aquest migdia el tret de sortida oficial a la 30a edició del 080 Barcelona Fashion, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del departament d’Empresa i Treball, que se celebra des d’avui i fins al 28 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau.

Castellanos ha destacat que 080 Barcelona Fashion s’ha consolidat, al llarg de 30 edicions, com “una plataforma de referència al sud d’Europa amb la que tenim l’oportunitat de projectar i donar visibilitat internacional als dissenyadors, dissenyadores i marques de moda del país”.

A més, ha remarcat que “des del Govern s’aposta per la relocalització i per recuperar el pes industrial d’un dels sectors amb més llarga tradició de Catalunya”.

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, per la seva banda, ha subratllat que 080 Barcelona Fashion és un espai clau des d’on “potenciar la transformació econòmica, però ara també volem que serveixi per impulsar la transformació social, la feminista i la verda”.

Neix la 080 Reborn

Una de les principals novetats d’enguany és el Reborn Fashion Show, una desfilada de roba segona mà, que impulsen l’Agència de Residus de Catalunya, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda i l’espai d’innovació col·laborativa de Girbau Lab, empresa que proporciona solucions completes, sostenibles i innovadores per al tractament tèxtil.

L’objectiu és aprofitar la visibilitat de la setmana de la moda per conscienciar sobre la necessitat d’incrementar la durabilitat de la roba i alleujar la petjada ecològica que afecta al planeta.

El Reborn Fashion Show tindrà lloc el 28 d’octubre a les 12 del migdia de la mà dels estilistes Fermin+Gilles i comptarà amb peces de segona mà procedents de botigues com Humana, Solidança, Formació i Treball, Flamingos Vintage Kilo, o Las Pepitas, entre moltes altres.

La sostenibilitat i la moda circular és una de les principals preocupacions de 080 Barcelona Fashion dels últims anys pel gran impacte mediambiental que causa la indústria tèxtil. Per revertir aquesta situació és necessari incrementar la durabilitat dels productes i el percentatge de material reciclat incorporat als teixits, reduir i eliminar l’ús de materials nocius, augmentar la reutilització amb la implementació de nous models de negoci i desplegar estratègies de producció més netes i eficients.

Presentació de moda immersiva

L’aposta per la tecnologia i la creativitat serà l’altra gran protagonista de la plataforma 080 Barcelona Fashion, que oferirà una experiència immersiva innovadora. La marca LR3 Louis Rubi presentarà la seva nova col·lecció en primícia mundial en un format a cavall entre la realitat física i virtual, que canviarà la manera que s’entenen les desfilades de moda i la mateixa bellesa.

De la mateixa manera, aquesta experiència innovadora suposa un pas endavant per la promoció del sector de la moda en el seu conjunt.

Dissenyadores, dissenyadors i marques de moda

La 30a edició de 080 Barcelona Fashion comptarà amb 23 dissenyadores, dissenyadors i marques de moda, que mostraran les noves tendències en matèria de look i vestimenta. El cartell inclou les firmes All That She Loves, Amlul, Avellaneda, Custo Barcelona, Dominnico, Eiko ai, Eñaut, Escorpion, Guillermina Baeza, Habey Club, Is Coming, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt by Maite, LR3 Louis Rubi, Martín Across, Menchen Tomas, Reveligion, Simorra, The label Edition, Tíscar Espadas, Txell Miras i Yolancris. 

Gràcies a aquesta diversitat de dissenyadors, dissenyadores i marques que hi participen, la capital catalana es posiciona, una vegada més, com a plataforma de moda referent, oberta, plural, multidisciplinària i internacional.

A més, per potenciar la seva vinculació amb l’art i l’arquitectura,080 Barcelona Fashion se celebra en espais emblemàtics de la ciutat, com el Recinte Modernista de Sant Pau, patrimoni de la UNESCO des del 1997 per la seva singularitat i bellesa artística i arquitectònica.

Activitats paral·leles al voltant de la sostenibilitat

El 28 d'octubre, a més del 080 Reborn, tindrà lloc el Texmeeting by Texfor 2022. La iniciativa, organitzada per la Confederació de la Indústria Tèxtil (Texfor), vol explorar els reptes de futur de la indústria tèxtil pel que fa a la reducció de residus i la recerca de nous sistemes de producció més respectuosos amb el medi ambient, sense malmetre la competitivitat del sector.

Una de les claus fonamentals és el reciclatge post-consum i les oportunitats industrials que ofereix la recuperació de fibres usades i la matèria primera biobasada. Al Textmeeting by Texfor 2022 no només es té en compte la mirada de les marques fabricants sinó també de les distribuïdores de moda o la indústria consumidora del tèxtil tècnic com els fabricants d'automoció, per exemple.

Patrocinadors i col·laboradors de la 30a edició Barcelona Fashion

En aquesta edició, el certamen compta amb el suport de patrocinadors i marques col·laboradors.

Els patrocinadors són Kevin Murphy (perruqueria oficial), MAC Cosmetics (maquillatge oficial), Nobu Hotel Barcelona (hotel oficial), Polestar (cotxe oficial), Cointreau (licor oficial) i Segura Viudas (cava oficial). Pel que fa als col·laboradors, les marques que participen en aquesta edició són: Thuya Professional Line (manicura oficial), Rowenta (planxat oficial), Garmin (rellotge oficial), La Roca Village (destinació de compres oficial), Natur All (aigua oficial), D.O Montsant i D.O Terra Alta (vins) i Girbau LAB.Segueix-nos a les xarxes socials___________________________

·Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/

  1. Twitter CCAM: https://twitter.com/ccamcat
  2. Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion
  3. Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion
  4. Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/
  5. Twitter: @empresacat4  

Imatges

Fotografia de grup amb dissenyadors, dissenyadores i marques.

Fotografia de grup amb dissenyadors, dissenyadores i marques. 1591398

Fotografia de grup de col·laboradors i patrocinadors.

Fotografia de grup de col·laboradors i patrocinadors. 1396513

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell ha inaugurat la 30 edició del 080 Barcelona Fashion.

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell ha inaugurat la 30 edició del 080 Barcelona Fashion. 1231972

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, ha destacat una de les principals novetats d'enguany, el Reborn Fashion Show.

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, ha destacat una de les principals novetats d'enguany, el Reborn Fashion Show. 980660

`