Interior

Conseller Elena: 'Hem vingut a transformar les polítiques públiques de seguretat'

query_builder   25 octubre 2022 16:04

event_note Nota de premsa

Conseller Elena: 'Hem vingut a transformar les polítiques públiques de seguretat'

El titular d’Interior ha comparegut avui a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya per explicar el canvi a la cúpula del cos de Mossos d’Esquadra


   {"name":"2022/10/25/16/01/6a0e9c2b-66a3-46fc-b2c4-4b475f504d6f.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":67569}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha comparegut avui a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya per explicar el canvi a la cúpula del cos de Mossos d’Esquadra, amb el relleu del comissari Josep Maria Estela.

Elena ha recordat que “aquest Govern ha vingut a transformar les polítiques públiques de seguretat amb l’objectiu de millorar la policia i la resta de cossos de seguretat i emergències del país des de d’una visió progressista i d’esquerres”.

El titular d’Interior, que ha agraït la “magnífica feina” dels agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, ha afirmat que “són la policia integral de Catalunya que vetlla per garantir els drets i les llibertats de la ciutadania, una valuosa tasca que fan amb encert dia a dia”.

El conseller ha recordat que el cos de Mossos d’Esquadra està en un procés de transformació passant de 18.000 a 22.000 agents, fruit de l’acord assolit en la darrera Junta de Seguretat de Catalunya, així com la jubilació anticipada com ja tenen altres policies de l’Estat. “En aquest any i mig al hem demostrat el nostre compromís amb el cos amb fets, no només amb paraules. Hem fet, per exemple, ja dues convocatòries d’accés i anirem fent convocatòries de places de l’ordre d’unes 800 cada any”, ha afirmat.

Sobre aquesta qüestió, Elena ha assegurat que “aquest creixement del cos requereix una direcció coral en què hi hagi un equip de 3 o 4 persones amb perfils diferents, que es complementin entre elles, i que prenguin les decisions de comú acord”. “Les organitzacions piramidals són del passat”, ha ressaltat, alhora que ha reclamat “confiança en la prefectura de Mossos i no posar en dubte l’honorabilitat i la professionalitat de ningú”. “Entre tots hem de vetllar pel bé de l’organització i així ho farem”, ha afegit.

Sobre la feminització del cos, el conseller ha assegurat que “en una societat amb un 51% de dones, no és admisible que això no es traslladi als nostres cossos de seguretat”. En aquest sentit, Elena ha manifestat que cal revertir aquesta situació tant per fer justícia com per una qüestió d’eficàcia. Per Elena, “feminitzar també vol dir quins temes prioritaris se situen al centre de les nostres polítiques, com la lluita contra les violències masclistes o l’atenció a les víctimes”. “També implica construir entorns sense discriminació i espais lliures d’assetjament”, ha afegit.

Sobre les insinuacions de suposades ingerències, el conseller ha assegurat: “no només no les comparteixo sinó que hi ha un principi al que no penso renunciar: no hi haurà ingerències polítiques a l’operativa policial, i no permetré ingerències policials en les decisions polítiques”. Elena ha afegit que “un cos policial ha d’estar apartat del partidisme, però ha de tenir una orientació política”.

El conseller ha fet un reconeixement a la dedicació del comissari Estela i “haver iniciat les bases d’una nova etapa al cos de Mossos d’Esquadra amb els objectius de la modernització, rejoveniment, feminització i major proximitat”. “Tinc plena confiança en la tasca del comissari Estela al capdavant de la Regió Policial de Ponent, així com en la tasca del comissari Sallent, la intendenta Bosch i la inspectora Escudé a la Prefectura del cos. Tenen tot el meu reconeixement”, ha conclòs.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia