Territori

Foto de recurs

Territori obre la convocatòria d'ajuts per als promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

query_builder   26 octubre 2022 09:38

event_note Nota de premsa

Territori obre la convocatòria d'ajuts per als promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

  1. Aquesta convocatòria dona cobertura als sòls exclosos pels Fons Next Generation, i s’hi podran acollir els promotors, entitats socials i les cooperatives
  2. S’incorpora la possibilitat d’adjudicar un 50% dels habitatges promoguts en zona A, en unes condicions especials
  3. La convocatòria té una dotació pressupostària inicial de 5 milions d’euros


El Departament de Territori, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòriade subvencions per als promotors que construeixin habitatge de lloguer amb protecció oficial. Aquesta convocatòria omple el buit que han deixat els ajuts per a construcció dels Fons Next Generation, als quals no s’hipoden presentar ni les cooperatives i ni les entitats socials que vulguin construir en sòl privat.

La convocatòria té una dotació pressupostària de 5 milions d’euros i s’hi poden acollir promotors tant si són persones físiques o jurídiques com fundacions, empreses d’economia social i les seves associacions, cooperatives de construcció, les organitzacions no governamentals i les associacions declarades d’utilitat pública. També s’hi poden acollir els ajuntaments i entitats vinculades que en depenen i que consten a les bases reguladores de la convocatòria.

Els ajuts s’emmarquen en un dels principals àmbits d’actuació en matèria d’habitatge del Govern, com és l’ampliació de l’oferta de pisos de lloguer assequible, en aquest cas per destinar-los als col·lectius amb rendes més baixes.

Els habitatges han de tenir la superfície requerida per habitatges amb protecció oficial i quees computa d'acord amb el que estableix la normativa sobre condicions d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat, i no podrà superar en cap cas les limitacions màximes establertes al Decret 75/2014, de 27 de maig, del Pla pel dret a l'habitatge.

Així mateix, els llogaters hauran de tenir unes rendes que no poden superar els límits establerts i, per accedir a aquestes promocions, hauran d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial. A la convocatòria d’ajuts s’hi poden acollir els promotors que vulguin fer construcció d’obra nova o gran rehabilitació.

En els municipis amb més demanda d’habitatge es permetrà que els promotors construeixin un 50% dels habitatges amb condicions més flexibles, per poder ampliar la oferta

Els promotors rebran una subvenció directa de 450 euros per metre quadrat de superfície útil d'habitatge, amb un màxim de 33.750 euros per habitatge.

En aquesta convocatòria, i com a novetat respecte dels anys anteriors,un 50% dels habitatges promoguts en municipis inclosos a la zona geogràfica A, es podran oferir fins a 9,23 euros per metre quadrat de superfície útil. En aquest casels promotors rebran una subvenció directa de 100 euros per metre quadrat de superfície útil d'habitatge, amb un màxim de 7.500 euros per habitatge.

Els habitatgess’hauran de cedir en lloguer o cessió d'us a unitats de convivència amb ingressos ponderats fins a 4 vegades l'Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). En el cas d'habitatges promoguts en municipis inclosos a la zona geogràfica A, que s'ofereixin fins a 9,23 euros per metre quadrat de superfície útil, es permetrà que els usuaris disposin d'ingressos ponderats fins a 4,5 vegades l'IRSC.

Les quotes o rendes màximes que es poden cobrar són les següents en funció de la zona on estigui ubicada la promoció.

Municipis zona


Habitatge/Allotjament


Annexos


A


9,23 €/m2 *


4,62 €/m2


A


7,50 €/m2

3,74 €/m2

B


7,50 €/m2

3,74 €/m2

C


6,43 €/m2


3,31 €/m2


D


5,76 €/m2


2,89 €/m2


En funció d’aquesta tipologia, elpreu del lloguer pot oscil·lar entre els 562,5 euros mensuals per un habitatge de 75m2 situat a la zona A (fins a un 50%podrà ser a692,25 euros mensuals) i els 432 euros mensuals per un habitatge de 75 m2 situat en zona D.

Els interessats poden consultar el llistat de municipis de cada zona geogràfica a efectes d’aplicació de la normativa d’habitatges amb protecció oficial i les taules d’ingressos de referència en matèria d’habitatge.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 178123

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia