President

IMC2022

President Aragonès: "La mobilitat és un dret que relliga el país a nivell social i territorial"

query_builder   26 octubre 2022 15:03

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La mobilitat és un dret que relliga el país a nivell social i territorial"

  1. El cap de l’Executiu ha clos aquest migdia a Sitges la segona edició de l'International Mobility Congress (IMC22), el congrés impulsat pel sector de la mobilitat i el transport públic de Catalunya


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest migdia que “la mobilitat és un dret que relliga el país a nivell social i territorial, un dret que relliga el país sencer, la Catalunya sencera”. En aquest sentit, Pere Aragonès ha apostat per una “mobilitat centrada en les persones”, que garanteixi “oportunitats a tothom i arreu”.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules a Sitges, durant la cloenda de la segona edició de l'International Mobility Congress (IMC22), el congrés organitzat per la Generalitat, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), l’ATM de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’ACM i l’Ajuntament de Sitges, en col·laboració amb el sector del transport públic a Catalunya.

El president i l'alcaldessa de Sitges visitant l'International Mobility Congress. Autor: Arnau Carbonell
El president i l'alcaldessa de Sitges visitant l'International Mobility Congress. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2022/10/26/14/35/c38da2bc-33ce-40e2-84cb-b85f6693d379.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":147203}

Durant la seva intervenció, el president ha posat de relleu la importància de gestionar la mobilitat des de la proximitat. En aquest sentit, ha reivindicat al govern de l’estat “el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat, que garanteixi les inversions pendents i ens permeti decidir directament sobre una infraestructura del tot transcendental per la vida de molts ciutadans i ciutadanes del país”.

El cap del Govern també ha subratllat que “la innovació i la digitalització contribueixen de forma determinant” a aquesta mobilitat de proximitat “millorant, alhora, la seguretat, la inclusió i la sostenibilitat”. “Tres condicions del tot ineludibles en aquest nova etapa de les polítiques publiques de mobilitat”, ha conclòs.

En un altre moment de la seva intervenció, el president Aragonès ha lamentat que “quedin sense adjudicar el 70% dels recursos dels fons europeus destinats al canvi cap al vehicle elèctric” i ha afegit que “ja hem traslladat al govern de l’estat la necessitat que aquests sobrants que no s’han adjudicat es transfereixin a governs com el de la Generalitat, que sabrem destinar-los amb tota l’eficàcia a aquesta transformació de la indústria de l’automoció”.

Visita institucional a Sitges

El president ha conegut el nou pla d'usos de platges de Sitges
El president ha conegut el nou pla d'usos de platges de Sitges
{"name":"2022/10/26/14/37/b8fb7fa4-e124-4b7e-bf28-1e3e96544973.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":99424}

La visita del president a Sitges ha començat a l’Ajuntament, on ha signat el Llibre d’Honor i ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa, Aurora Carbonell, i el delegat del Govern al Penedès, David Alquèzar. El president ha lloat el “patrimoni artístic, cultural i turístic” de la ciutat i ha assegurat que el Govern estarà al seu costat “per construir plegats un futur de prosperitat compartida, equitat, justícia i llibertat”.

Des de la Plaça de Baluard, el president ha rebut les explicacions del nou pla d’usos de platges que l’Ajuntament va aprovar el mes de gener d’enguany, i amb el qual vol adaptar-se a la realitat vigent i potenciar un model més sostenible i racional per incrementar la protecció del litoral.

Posteriorment, el cap de l’Executiu i l’alcaldessa han visitat la nova promoció d’habitatges de protecció oficial que ha impulsat l’ajuntament, que consta de 62 habitatges i s’adjudicarà el proper mes de novembre. Aquesta promoció se suma a la que ja es va entregar aquesta primavera, amb un total de 43 pisos, i es complementarà amb una tercera, de 70 habitatges, que es preveu que estigui finalitzada l’any vinent.

5  

Imatges

Cloenda congrés mobilitat

Cloenda congrés mobilitat 3348333

Visita Sitges

Visita Sitges 4005179

Visita a Sitges

Visita a Sitges 3132123

Visita a Sitges

Visita a Sitges 3132123

Congrés Mobilitat

Congrés Mobilitat 3188092

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia