Institut Català de les Dones

subvencions

L'Institut Català de les Dones convoca subvencions a entitats per promoure la igualtat efectiva de dones i homes

query_builder   27 octubre 2022 13:46

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones convoca subvencions a entitats per promoure la igualtat efectiva de dones i homes

  1. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 7 de novembre
  2. Hi poden optar projectes pera la promoció de la participació de les dones, la promoció de la igualtat de gènere i per a la millora de les condicions de vida de dones en situació d’exclusió

L'Institut Català de les Dones (ICD) convoca les subvencions a entitats sense afany de lucre per a projectes i activitats per promoure la igualtat efectiva de dones i homes, corresponents a l’any 2022.Les associacions interessades poden presentar les seves sol·licituds fins el dia 7 de novembre de 2022 a les 15:00h. El tràmit s'obre el 28 d'octubre a les 9 h.

Les bases i els fulls de sol·licitud es poden trobar al web de l'ICD.

A través d’aquesta convocatòria, l'Institut Català de les Donesatorgarà 1milió d’euros a projectes emmarcats en aquestes línies:

1.- Millora de les condicions de vida de dones en situacions potencials de major desigualtat i/o exclusió:

  1. Projectes que generin actuacions concretes per garantir i defensar els drets de les dones i el seu apoderament, especialment per a aquelles en situació de més vulnerabilitat o que estiguin afectades per més d’un eix de discriminació.
  2. Activitats de sensibilització i/o debat adreçades a donar visibilitat a les situacions de desigualtat i discriminació que impacten en la vida de les dones.

2.- Promoció de la igualtat de gènere en diferents àmbits:

  1. Projectes d’investigació o activitats de sensibilització, formació i divulgació en matèria d’igualtat de gènere, promoció i defensa dels drets de les dones.
  2. Projectes o activitats que impulsin i visualitzin el paper i la contribució de les dones i el moviment feminista a la història, la cultura i la societat.
  3. Projectes o activitats que garanteixin la presència i la representació igualitària de les dones en els mitjans de comunicació.
  4. Projectes o activitats de lluita contra la discriminació de gènere des de la coeducació, incloent l’erradicació dels estereotips sexistes que es produeixin en l’àmbit educatiu.
  5. Projectes per promoure la igualtat efectiva de dones i homes en l’àmbit científic, tecnològic, empresarial, esportiu, cultural i social.
  6. Projectes o activitats adreçades a combatre la pressió estètica.
  7. Projectes i activitats que garanteixin el dret a la salut en clau de gènere.
  8. Projectes que garanteixin els drets sexuals i reproductius i estiguin enconsonància amb l’Estratègia nacional de drets sexuals i reproductius.


3.- Promoció de la participació de les dones:

  1. Activitats de foment del teixit associatiu d’entitats locals de dones amb l’objectiu d’intercanviar experiències i desenvolupar accions conjuntes.
  2. Activitats per promoure la participació efectiva de les dones en els àmbits científic, tecnològic, esportiu, cultural, comunicació, TIC, empresa, salut, polític i social.
  3. Activitats per promoure la participació política i social.

L'obertura de la convocatòria va acompanyada de la Guia informativa per a la presentació d’accions a la convocatòria de subvencions 2022, útil tant per als agents socials com per al personal del Departament. Aquest document busca unificar criteris en les valoracions i els procediments, amb l'objectiu de facilitar la tasca de presentació dels projectes i assegurar la màxima claredat en tot el procés d’adjudicació.

A més, els projectes delimitats territorialment comptaran amb el suport dels serveis territorials del Departament.  

Feminismes
Igualtat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia