1. El cap de l’Executiu, juntament amb el conseller d’Empresa i Treball, ha encapçalat el lliurament dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta tarda que “el teixit comercial ens ajuda a enfortir els vincles comunitaris i la cohesió social i això és impagable”. I ha fet notar que són “una part essencial de l’ànima dels nostres pobles, viles, barris i ciutats”.

El president i el conseller amb els guardonats amb els Premis Nacionals de Comerç (Autor: Jordi Bedmar)
El president i el conseller amb els guardonats amb els Premis Nacionals de Comerç (Autor: Jordi Bedmar)
{"name":"2022/10/27/18/33/e1b29aed-ff2f-4ecc-910f-32d2fbbcc994.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":88632}

El cap de l’Executiu ha posat en valor la tasca dels comerços durant el lliurament dels Premis Nacionals de Comerç i dels Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris. Durant l’acte, en el qual també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, s’han atorgat vint reconeixements a comerços que han arribat al segle d’història, i dos més a botigues que han superat els 150 anys. Entre els guardonats es troba l’establiment barceloní Jorquera Pianos ha rebut el Premi Nacional de Comerç 2021, corresponent a la 22a edició dels Premis Nacionals de Comerç (s’adjunta nota amb la relació de guardonats).

Durant l’acte també ha estat distingit a títol pòstum el creador i propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, de qui el president ha volgut fer un reconeixement especial per l’impuls que vadonar a la seva empresa. “És un exemple per al conjunt del país d’un projecte que exporta la gastronomia i els valors de Catalunya arreu”, ha remarcat.

El president ha expressat el seu reconeixement i agraïment a tots els guardonats, als quals ha dit que “compartiu un compromísineludible amb la ciutadania”. “I aquest compromís és el que us fa imprescindibles per a la societat”, ha reblat. També ha posat de relleu la “perseverança” que ha fet possible la continuïtat dels comerços centenaris, que “són un èxit col·lectiu que cal reivindicar”.

El president i el conseller amb els guardonats amb els Premis Nacionals d'Establiments Comercials Centenaris (Autor: Jordi Bedmar)
El president i el conseller amb els guardonats amb els Premis Nacionals d'Establiments Comercials Centenaris (Autor: Jordi Bedmar)
{"name":"2022/10/27/18/35/73fa8fd8-8e2a-40a5-8116-b839c6437f50.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":122833}

Pere Aragonès també s’ha referit a la situació econòmica derivada de la inflació i ha explicat que “des del Govern hem posat en marxa un escut social, que en els propers mesos reforçarem i ampliarem, per acompanyar la ciutadania amb mesures per fer-hi front”.

Per la seva part, el conseller d’Empresa i Treball ha felicitat tots els premiats i ha volgut remarcar el fet que el comerç de proximitat “no només explica d’on venim sinó que també dibuixa cap a on volem anar com a país”. En aquest sentit, ha refermat el compromís del Govern en acompanyar el sector “en avançar en les transformacions de fons, sobretot en termes de digitalització i sostenibilitat, per a reforçar la seva competitivitat”.

4  

Imatges

Foto de grup Premis Comerç

Foto de grup Premis Comerç 1147006

Guardonats Premi Comerç

Guardonats Premi Comerç 1104473

Foto de grup establiments centenaris

Foto de grup establiments centenaris 1368595

Intervenció del president

Intervenció del president 889190

1  

Fitxers adjunts

Nota guardonats

Nota guardonats
PDF | 463145