Delegació a Tarragona

Igualtat i Feminismes reivindica el dret a una distribució igualitària del temps "especialment per a les dones"

query_builder   27 octubre 2022 19:12

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes reivindica el dret a una distribució igualitària del temps "especialment per a les dones"


  1. Ha organitzat una jornada a Reus amb casos pràctics d’empreses del territori que apliquen polítiques del temps
  2. L’acte s’ha emmarcat en la 9a edició de la Time Use Week, que enguany està dedicada al temps i les (des-)igualtats. És el principal esdeveniment internacional per a promoure el dret al temps


El Departament d’Igualtat i Feminismes ha celebrat aquesta tarda per primera vegada un acte a Reus per tal de promoure els beneficis de les polítiques del temps en el món empresarial i la vida quotidiana, en el marc de la Time Use Week.

La jornada s'ha celebrat per primera vegada a Reus
La jornada s'ha celebrat per primera vegada a Reus
{"name":"2022/10/27/19/09/e26b1d2e-6c7c-4ee6-9a92-f46851da9714.jpeg","author":"Igualtat i Feminismes","type":"0","location":"0","weight":99299}

“El temps ha esdevingut clau en les nostres vides, però la capacitat de decisió sobre el propi temps i de com gaudir-lo, no està igualment distribuït en la nostra societat”, ha denunciat la Directora General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés Bosch. “Per això hem d'avançar en fer efectiu el dret al temps, especialment el de les dones que disposen de menys temps propi perquè ens cuiden”.

Vergés ha compartit algunes bones pràctiques públiques i privades a la demarcació de Tarragona per avançar en una millor organització del temps, i ha posat de relleu “la importància de la Xarxa Catalana pel Dret al Temps que, impulsada per la conselleria d’Igualtat i Feminismes i incorporant la perspectiva de gènere interseccional, té com a objectiu aconseguir que a tot Catalunya el dret al temps sigui un dret garantit per tothom”.

L’acte també ha comptat amb la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes al Camp de Tarragona, Eva Ferran Roig, que ha posat de manifest que “volem transformar la nostra societat i el nostre territori per fer-la més justa i igualitària, garantint el dret al temps a tota la ciutadania”. “Fa uns dies vam organitzar un taller sobre pactes del temps en l’àmbit municipal, amb la idea de donar eines als ens locals perquè puguin implantar pactes de temps en els seus municipis, ja que sabem que l’Administració local és la més propera a la ciutadania i, per tant, hi juga un paper clau”, ha remarcat.


Amb el títol “Cercant l'equilibri del nostre temps. Reflexió sobre la relació entre el temps personal, de cures i laboral", a la jornada hi ha intervingut, em primer lloc, la catedràtica d’antropologia social i cultural de la Universitat Rovira i Virgili, Ma Dolors Comas Argemir. Tot seguit, les representants de les empreses Cooperativa Coopcamp, Elringklinguer i la Creperiè Kenavo, Annaïs Sastre, Ana Trujillo i Benedicte Ronco, han exposat les seves experiències aplicant polítiques del temps.

La 9a edició de la Time Use Week, que enguany està dedicada al temps i les (des-)igualtats, ha programat per primera vegada actes arreu del territori per a ser un esdeveniment més inclusiu amb tot el país. Aquesta tarda també s’ha celebrat un acte a Tortosa. Demà se’n faran a Lleida i Girona.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia