Delegació a Girona

Acte de commemoració de l'any Esperança Bru i Oller a Girona

La Generalitat a Girona commemora l'any Esperança Bru i Oller amb un acte a l'Auditori Josep Irla

query_builder   27 octubre 2022 20:36

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona commemora l'any Esperança Bru i Oller amb un acte a l'Auditori Josep Irla

  1. L'acte, organitzat en col·laboració amb la Fundació Rafael Masó i el Departament d’Educació, ha remarcat la importància de divulgar la figura de l’activista cultural gironina.
  2. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha fet èmfasi en la feina “d’avenç, formació i feminització que va dur a terme l’Esperança per transformar la societat de l’època”.


La Generalitat a Girona ha homenatjat la gironina Esperança Bru i OIler en el marc de la commemoració enguany del 50è aniversari de la seva mort. L’acte, amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó, el Departament d’Educació i amb la presència dels familiars, forma part de les commemoracions anuals de la Generalitat de Catalunya que busquen posar en relleu personatges referents de la societat catalana per la seva rellevància o expertesa en diversos àmbits.

L’acte d’homenatge, que ha comptat amb la participació de la delegada del Govern a la Generalitat de Girona, Laia Cañigueral, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha iniciat amb una conferència sobre la figura d’Esperança Bru i Oller, a càrrec de Rosa M. Gil, tècnica de la Fundació Rafael Masó. Ha continuat amb la projecció d’un document audiovisual amb una entrevista a Montserrat Masó Bru, filla d’Esperança Bru i Rafael Masó, i amb la presentació d’un dossier pedagògic per a alumnes de centres educatius sobre Esperança Bru, a càrrec de Francesc Comet, del Centre de Recursos Pedagògics del Gironès.

Acte de commemoració de l'any Esperança Bru i Oller a Girona
Acte de commemoració de l'any Esperança Bru i Oller a Girona
{"name":"2022/10/27/20/31/b3fd3da0-790d-4181-915d-dac07eb48f4a.jpeg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":293810}

Laia Cañigueral, delegada del Govern de la Generalitat a Girona, ha posat en relleu la tasca educadora d’Esperança Bru fent èmfasi en la seva feina “d’avenç, formació i feminització que va dur a terme per transformar la societat de l’època”. “És rellevant que tinguem referents, persones que amb la seva personalitat, la seva vocació, la seva feina i accions, han ajudat a millorar, d’una manera o altra la nostra societat. I si parlem de referents femenins, encara té més valor”, ha clos.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, ha clos l’acte fent èmfasi en el fet que “Esperança Bru, a més de pujar una família nombrosa, va ser una dona especialment preocupada per millorar l’accés a la cultura i l’educació, conscient que són dos instruments essencials per millorar la qualitat de vida de les persones. Enguany precisament celebrem els 10 anys de l’obertura de la Casa Masó, i la coincidència ens permet posar en valor tota la feina que promou la Fundació Rafel Masó, on hi ha també la reivindicació del llegat d’Esperança Bru en la defensa de la igualtat d’oportunitats”.

Amb aquest acte s’obre la commemoració, que es farà extensiva a l’Espai Santa Caterina amb una mostra itinerant de petit format, “Esperança Bru. Una activista cultural". La proposta, que dona a conèixer la figura d’Esperança Bru i Oller, en el marc de la commemoració enguany del 50è aniversari de la seva mort, ha estat ideada per Rosa Maria Gil Tort, tècnica de la Fundació Rafael Masó, i produïda pel Departament d’Educació.

1  

Imatges

Acte de commemoració de l'any Esperança Bru i Oller a Girona

Acte de commemoració de l'any Esperança Bru i Oller a Girona 293810

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia