Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Cornellà de Llobregat

query_builder   28 octubre 2022 11:05

event_note Nota de premsa

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Cornellà de Llobregat

L'objectiu és evitar cues al Registre civil

El sistema de cita prèvia funciona en 28 registres civils de Catalunya que presten servei a gairebé 5 milions d'habitants


Els ciutadans de Cornellà que necessitin anar al Registre Civil poden demanar cita prèvia per inscriure un naixement, iniciar els tràmits per casar-se, fer una traducció de nom o una inversió de cognoms, entre un total de 13 tràmits, i ja no hauran de fer més cues. El Departament de Justícia, Drets i Memòria ha posat en funcionament aquest servei aquest mes d'octubre.

Es tracta d'un sistema telemàtic que permet als ciutadans reservar amb antelació dia i hora al Registre Civil. Per demanar cita prèvia cal entrar a la Seu judicial electrònica de Catalunya i a l'apartat Què cal fer si... hi ha l'opció per demanar la cita prèvia. També s'hi pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules seu judicial cita prèvia i la població de residència.

L'horari d'atenció al públic per cita prèvia al Registre Civil de Cornellà és als matins, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Es podran beneficiar de la cita prèvia més de 90.000ciutadans de Cornellà del Llobregat.

Més de 341.000 peticions de cita prèvia des de 2017 a Catalunya

El servei de cita prèvia es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des d'aleshores, ja funciona també a Barcelona, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Martorell, Rubí i ara a Cornellà de Llobregat.

En total, des de la implementació de la cita prèvia, el 13 de març de 2017, fins a l'any 2021, el nombre total de cites ascendeix a 341.564 peticions. Els serveis més sol·licitats tant per cita prèvia com presencialment als registres civils són les inscripcions de naixements, iniciar els tràmits per casar-se, les peticions de duplicats del llibre de família, i el canvi i la traducció del nom.

1  

Imatges

Cita prèvia

Cita prèvia 1467949

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia