L'objectiu és evitar cues al Registre civil

El sistema de cita prèvia funciona en 28 registres civils de Catalunya que presten servei a gairebé 5 milions d'habitants


Els ciutadans de Cornellà que necessitin anar al Registre Civil poden demanar cita prèvia per inscriure un naixement, iniciar els tràmits per casar-se, fer una traducció de nom o una inversió de cognoms, entre un total de 13 tràmits, i ja no hauran de fer més cues. El Departament de Justícia, Drets i Memòria ha posat en funcionament aquest servei aquest mes d'octubre.

Es tracta d'un sistema telemàtic que permet als ciutadans reservar amb antelació dia i hora al Registre Civil. Per demanar cita prèvia cal entrar a la Seu judicial electrònica de Catalunya i a l'apartat Què cal fer si... hi ha l'opció per demanar la cita prèvia. També s'hi pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules seu judicial cita prèvia i la població de residència.

L'horari d'atenció al públic per cita prèvia al Registre Civil de Cornellà és als matins, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Es podran beneficiar de la cita prèvia més de 90.000ciutadans de Cornellà del Llobregat.

Més de 341.000 peticions de cita prèvia des de 2017 a Catalunya

El servei de cita prèvia es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des d'aleshores, ja funciona també a Barcelona, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Martorell, Rubí i ara a Cornellà de Llobregat.

En total, des de la implementació de la cita prèvia, el 13 de març de 2017, fins a l'any 2021, el nombre total de cites ascendeix a 341.564 peticions. Els serveis més sol·licitats tant per cita prèvia com presencialment als registres civils són les inscripcions de naixements, iniciar els tràmits per casar-se, les peticions de duplicats del llibre de família, i el canvi i la traducció del nom.

1  

Imatges

Cita prèvia

Cita prèvia 1467949