• El conseller d’innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha signat avui amb l’alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en el desenvolupament de diferents actuacions de promoció turística a través del recurs intangible del llinatge feudal dels Senyors d’Erill, vinculat al municipi i a la comarca de l’Alta Ribagorça

  • El Departament a través de la Direcció General de Turisme, ha firmat ja 8 convenis de col·laboració en matèria d’intangibles amb diferents municipis catalans. Aquests projectes s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Intangibles de Catalunya, que impulsa el Departament i que identifica prop de 2000 recursos intangibles arreu de Catalunya,  tots ells amb potencial de ser posats en valor turístic.

 Pont de Suert impulsarà el seu turisme a través de la història dels Senyors feudals d’Erill.El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament a l’Alt Pirineu i Aran, Moisès Gonzalez, ha signat avui amb l’alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en el desenvolupament de diferents actuacions de promoció turística a través dels recurs intangible del llinatge feudal dels Senyors d’Erill, vinculat al municipi i  a la comarca de l’Alta Ribagorça.
 
El Departament a través de la Direcció General de Turisme, ha firmat ja 8 convenis de col·laboració en matèria d’intangibles amb diferents municipis catalans. A banda de Pont de Suert s’han sumat a aquesta iniciativa de foment turístic Vilabertran, Vilajuïga, Calella, Estartit, Tarragona, l’Espluga de Francolí i Montblanc.
 
Aquests projectes s’emmarquen en el Pla d’Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya, que ha impulsat el Departament i que identifica prop de 2000 recursos intangibles arreu de Catalunya, tots ells amb potencial de ser posats en valor turístic. Aquest Pla de gran abast territorial identifica, ordena i categoritza els recursos turístics intangibles i situa en el municipi de Pont de Suert el recurs intangible considerat prioritari i vinculat a la marca “El naixement de Catalunya”. D’aquesta manera es vol desenvolupar actuacions de posada en valor turístic d’aquests intangibles que s’ordenaran al voltant del recurs Els Senyors d’Erill. En aquest sentit el Pla contempla la possibilitat de crear un Centre d’Interpretació Turístic lligat a aquest llinatge.
 
La realització del Pla i també del Catàleg de recursos turístics intangibles de Catalunya s’emmarca en del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010, que ha impulsat el Departament a través de la Direcció General de Turisme, i que és el resultat de tres anys de treball en el qual hi han col·laborat diversos equips interdisciplinars i prop una cinquantena d’especialistes. En aquest sentit la iniciativa té la voluntat de d’esdevenir un instrument útil, que impulsi la creació de productes turístics de referència, que sigui capaç d’integrar les ofertes disperses i consolidar la posició de Catalunya com a destinació turística integral de qualitat.

D’aquesta manera es pot multiplicar de forma exponencial l’oferta del país en el camp del turisme cultural, tan de cara al turisme domèstic com respecte al turisme internacional. El Departament ha editat uns 500 exemplars d’aquest Pla, que també es pot consultar a través del web del Departament