Cultura

Fotògrafa Eulàlia Prat.

El projecte d'arts escèniques "Plançó: circuit escena jove Ponent-Pirineu" presenta la seva primera temporada

query_builder   28 octubre 2022 14:38

event_note Nota de premsa

El projecte d'arts escèniques "Plançó: circuit escena jove Ponent-Pirineu" presenta la seva primera temporada

  1. Hi participen 15 municipis de la província de Lleida i consistirà en set accions adreçades a joves que inclouran espectacles, tallers i debats
  2. La iniciativa és una col·laboració entre el Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i 15 ajuntaments que busca apropar els col·lectius joves al món de les arts escèniques
 “Quanta, quanta guerra” de la companyia Farrés Brothers_fotògrafa Eulàlia Prat.
“Quanta, quanta guerra” de la companyia Farrés Brothers. Fotògrafa: Eulàlia Prat.
{"name":"2022/10/28/14/36/644b5670-cf35-4e6c-bfc4-0ba786ea043b.jpg","author":"Fotògrafa Eulàlia Prat","type":"0","location":"0","weight":"248836"}

El director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Josep Vives Gràcia, ha participat avui en la roda de premsa de presentació, a les Borges Blanques, de la primera temporada del projecte d'arts escèniques “Plançó: circuit escena jove Ponent-Pirineu”, acompanyat de l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau; el coordinador de “Plançó: circuit escena jove Ponent Pirineu’, Xavier Iglésias Rué; la tècnica de cultura l’Ajuntament de les Borges Blanques i representant de PLANÇÓ, Meritxell Cucurella-Jorba; i la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach.

Plançó sorgeix en el marc de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que gestiona el Departament de Cultura. Es tracta d’un projecte mancomunat, coordinat per Xavier Iglesias Rué, que compta amb el finançament del Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i els 15 ajuntaments participants de la província de Lleida: Alcarràs, Alcoletge, Alpicat, Balaguer, Cervera, Juneda, les Borges Blanques, la Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, Rosselló, Tàrrega, Torrefarrera, Tremp i Guissona.

El projecte Plançó neix amb la vocació de facilitar l’accés a la cultura als joves en un territori amb menys població i menys equipaments escènics que altres indrets de Catalunya. La voluntat és oferir un espai per crear una comunitat cultural de joves en el territori.

Aquesta tarda, a les 19 hores, a les Borges Blanques tindrà lloc la primera de les set accions previstes al Pavelló de l’oli amb un taller i un espectacle al voltant de les danses urbanes.

Calendari de la primera temporada

Dels 15 municipis participants, els 7 que disposen d’equipaments programaran els espectacles i la resta s’ocuparan de donar suport amb els desplaçaments i de la consolidació dels grups de joves participants. Les accions d’aquesta temporada, inclouran espectacles de ballet contemporani, danses urbana, teatre i circ amb produccions diverses que abordaran temàtiques d’interès per als joves.

Després de l’acció d’obertura de dansa a les Borges Blanques, n’hi haurà una mensualment fins al mes d’abril. Al novembre es programarà al Teatre la Lira de Tremp, l’obra “Cr#sh (tothom pot caure)” de la companyia Meaculpa que aborda la qüestió de la salut mental i l’ansietat, el mes de desembre el Teatre Municipal de Balaguer es programarà l’espectacle de circ “Suspensión” de la companyia Neuveuno. El mes de gener es programarà l’obra Plàncton, al’Auditori Enric Granados de Lleida que reflexiona sobre la sostenibilitat mediambiental en aquest moment de crisi climàtica; al febrer al Teatre Foment de Juneda es podrà veure l’adaptació teatral de la novel·la de Mercè Rodoreda “Quanta, quanta guerra” per la companyia Farrés Brothers. El mes de març, al Teatre el Casino d’Alcarràs, coincidint amb el 8-M, l’espectacle reflexionarà al voltant de la perspectiva de gènere i finalment la temporada clourà amb una jornada de dos dies a La Seu D'Urgell amb un espectacle de circ.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia