Empresa i Treball

arxiu

DEFCON8 lidera un consorci internacional que guanya un contracte de 537.000€ per fer energèticament eficients edificis ja existents

query_builder   30 octubre 2022 11:00

event_note Nota de premsa

DEFCON8 lidera un consorci internacional que guanya un contracte de 537.000€ per fer energèticament eficients edificis ja existents

  1. La startup catalana, especialista en la monitorització i eficiència de l’ús de l’aigua, realitzarà una proposta per millorar l’eficiència energètica de sis edificis d’arreu d’Europa
  2. Per guanyar aquesta licitació europea, DEFCON8 ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, per mitjà del servei de Compra Pública d’Innovació
  3. DEFCON8 ha coordinat la creació d’una plataforma única que reuneix una desena de solucions relacionades amb l’estalvi energètic aplicables a qualsevol instal·lació existent


La startup catalana DEFCON8 lidera un consorci internacional (SEBR – Smart Energy Building Renovation) que ha guanyat un contracte de 537.000 euros per desenvolupar un projecte pilot adreçat a convertir en sostenibles energèticament sis edificis existents arreu d’Europa. DEFCON8, que és especialista en la monitorització i eficiència de l’ús de l’aigua, coordina i lidera una plataforma única que reuneix una desena de solucions relacionades amb l’estalvi energètic. Aquest consorci presentarà un projecte pilot per aplicar la seva plataforma a edificis d’Alemanya, Eslovènia, Portugal, Turquia, Israel i Catalunya.

Per guanyar aquesta licitació europea del projecte procuRE, finançat per la Unió Europea, DEFCON8 ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball–, per mitjà del servei de Compra Pública d’Innovació.

DEFCON8 compta amb una plataforma de programari com a servei (SaaS) de monitorització de l’ús de l’aigua i ofereix recomanacions per tal d’optimitzar-ne l’ús. La seva és una de la desena de solucions relacionades amb l’estalvi energètic que integren la plataforma creada pel consorci internacional.

Pel cofundador de DEFCON8, Javier Ray, “la plataforma única és una solució ‘plug and play’ que permet a qualsevol que vulgui renovar un edifici escollir en un sol espai les opcions que més s’hi ajustin per necessitats i pressupost establint un sol contacte”. D’altra banda, afegeix, guanyar aquest contracte “ens ofereix una gran visibilitat i ens permet obtenir una validació al mercat de la nostra solució de monitorització de l’aigua”.

Concretament, la proposta liderada per DEFCON8 ofereix la instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre dels edificis, amb les quals es recull energia que es conserva en bateries per convertir la instal·lació en autosostenible. A més, la proposta inclou el canvi d’il·luminació per sistemes LED, la instal·lació de sistemes d’estalvi d’aigua i l’ús de domòtica per reduir el consum global d’energia.

La licitació europea del projecte procuRE, finançat pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció Nº 963648, pretén impulsar la renovació energètica d’edificis com a gran palanca de canvi per assolir els objectius europeus de neutralitat climàtica l’any 2050. En aquest sentit, s’han seleccionat sis edificis d’arreu d’Europa que, en aquesta fase, rebran les propostes pilot de renovació elaborades per tres consorcis internacionals, entre ells el SEBR. En el cas de guanyar també la tercera fase de la licitació, el consorci liderat per la startup catalana podrà instal·lar les seves solucions en alguns d’aquests edificis.

Concretament, els edificis seleccionats per renovar-se energèticament en aquesta prova pilot són, per una banda, tres escoles ubicades a Nuremberg (Alemanya), Velenje (Eslovènia) i Vila Nova de Gaia (Portugal). I, de l’altra, l’aeroport d’Eilat (Israel), la Yildiz Technical University d’Ismek (Istanbul, Turquia) i la Casa de la Vila de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Catalunya).

DEFCON8 és una startup catalana fundada l’any 2016 i amb seu a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Actualment compta amb vuit treballadors.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballca

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ





El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia