1. Sota el lema, “Davant l’ictus truca ràpid al 112. No t’ho pensis”, la campanya posa l’accent en ensenyar a la població a reconèixer un ictus i a actuar ràpid
Imatge de la campanya que protagonitza la nedadora Mireia Belmonte.{"name":"2022/10/31/10/08/27c54b5d-fed7-4a3a-bd19-f2482a7bf861.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":186029}

El Departament de Salut i la Fundació Ictus posen en marxa una campanya, protagonitzada per la nedadora olímpica i plusmarquista mundial, Mireia Belmonte, perquè la població actuï ràpid davant d’un possible ictus i truqui immediatament al telèfon 112.

L’ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell, produïda pel taponament o trencament d’una artèria. Sota el lema, “Davant l’ictus truca ràpid al 112. No t’ho pensis”, la campanya posa el focus en ensenyar a la població a reconèixer un ictus i a actuar ràpid.

En l’espot, Belmonte remarca que en la natació, la velocitat és clau com també ho és a l’hora de trucar al 112 davant d’un possible ictus. En aquest sentit, alerta que si es nota un canvi brusc en la persona, com la pèrdua de força a una banda del cos, canvis en la parla o en el gest de la cara, cal trucar ràpid al 112 i de forma immediata s’activarà el Codi ictus. Aquest Codi és un protocol d’actuació urgent a Catalunya, pioner a Europa, i que compta amb la col·laboració del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i del telèfon 112 per tal d’adreçar el pacient a l’hospital més adequat.

La campanya es posa en marxa avui, 29 d’octubre, a través de les xarxes i pàgines web del Departament de Salut i també es podrà veure en televisió, ràdio i premsa escrita.


👉🏻 Tota la info de la campanya i materials gràfics (espot i falca de ràdio)

https://canalsalut.gencat.cat/ictus-112




1  

Imatges

Imatge de la campanya protagonitzada per Mireia Belmonte

Imatge de la campanya protagonitzada per Mireia Belmonte 92892